Community discussions

MikroTik App
 
kozmai
just joined
Topic Author
Posts: 20
Joined: Thu Sep 20, 2007 3:11 pm

Nsteme2 mystery

Fri Sep 21, 2007 10:40 pm

I have a problem. In the interface menu the traffic meter of the TX rate of wlan1 card shows higher traffic then the RX rate of ether1. The ether1 link to ISP, wlan1 is tx card of the nstreme. I think the RX rate of ether1 should be approximately equal to TX rate of wlan1.
Any idea?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
karyal
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Sat Nov 12, 2005 12:09 pm

Re: Nsteme2 mystery

Mon Sep 24, 2007 2:22 am

torch the interface, it could be some kind of traffic between the two routers (we had this "problem" once with strange/looped bgp updates sent to the remote router)
Bye,
ricky
 
User avatar
chvdr
Member
Member
Posts: 403
Joined: Thu Sep 22, 2005 8:53 pm

Re: Nsteme2 mystery

Mon Sep 24, 2007 10:22 am

nstreme2 makes two cards to work in a different channels or even bands.
and it is normal tx rate on test to be quite different than rx rate.
futhermore, it is normal to see different values on bandwidth test in different directioons (transmit/receive/both).
Yesterday we made tests on a new cards atheros a/b/g in office.
We test four cards in nstreme2 on two stations PIII/1000MHz, ROS v2.9.46. Test gave us results 30% better than p2p link with a single card, nstreme enabled between same routers.
And on nstreme2 there was a difference on rx/tx rates. All bands 5GHz, no turbo mode enabled.


regards,
C. G.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests