Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
Gunzoid
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 90
Joined: Tue Jun 12, 2007 6:21 am
Location: New Hampshire, USA
Contact:

A Weird One

Wed Nov 12, 2008 10:53 pm

Here's a strange behavior I can't find an explanation for.
I have a 900Mhz AP, 532-A with a XR9 running 2.9.50
22 Clients, 18 of them are 133c, XR9, ROS 2.9.50
4 of them are 411, XR9, ROS 3.13
Every couple of hours, all 4 of the 411 CPE will disassociate and re-associate at exactly the same time. The 133c clients remain associated for days on end.
There is nothing remarkable about the 411's signal strength or ACK or configuration. All clients are in the -58 to -72 range with 40-55us Acks.
I wouldn't think much about it if the 411 clients renegotiated every so often due to the ROS version difference, but how can they do it simultaneously?
 
User avatar
bellis
newbie
Posts: 49
Joined: Wed Nov 05, 2008 1:15 am
Location: Woodland, WA
Contact:

Re: A Weird One

Thu Dec 04, 2008 9:18 pm

simultaneous is unusual, however we have had an issue with rb's that we upgraded to 3.x.x but never updated the firmware. give that a whirl.
"If it ain't broke, you're not tryin"
 
RK
Long time Member
Long time Member
Posts: 560
Joined: Tue Nov 21, 2006 11:22 am
Location: Winnipeg, Canada and Central America

Re: A Weird One

Fri Dec 05, 2008 11:47 am

I wouldn't think much about it if the 411 clients renegotiated every so often due to the ROS version difference, but how can they do it simultaneously?
Maybe the AP sends some sort of signal or, since they all connected at the same time, maybe some counter runs out.

Why don't you just upgrade to the latest ROS on everything?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests