Community discussions

MikroTik App
 
soleed
newbie
Topic Author
Posts: 48
Joined: Sun Apr 30, 2006 1:02 am

wireless client not connecting

Sat Jan 17, 2009 4:11 pm

please i have a problem connecting from a wireless client to a Ap Bridge my configurations are likefollow and signal is -85

base
 interface wireless> pr
Flags: X - disabled, R - running 
 0    name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:18:E7:0B:BA:CB arp=enabled 
      disable-running-check=no interface-type=Atheros AR5213 
      radio-name="CREATIVEAK" mode=ap-bridge ssid="CREATIVEAK" area="" 
      frequency-mode=superchannel country=japan antenna-gain=0 frequency=2327 
      band=2.4ghz-b scan-list=2327 rate-set=default 
      supported-rates-b=1Mbps,2Mbps,5.5Mbps,11Mbps 
      supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,
                          54Mbps 
      basic-rates-b=1Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007 
      ack-timeout=dynamic tx-power-mode=default noise-floor-threshold=default 
      periodic-calibration=default burst-time=disabled dfs-mode=none 
      antenna-mode=ant-a wds-mode=static wds-default-bridge=none 
      wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled 
      default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0 
      default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=default 
      disconnect-timeout=3s on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both 
      compression=no allow-sharedkey=no 
client
 interface wireless> pr
Flags: X - disabled, R - running 
 0    name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:18:E7:0B:BA:C1 arp=enabled 
      disable-running-check=no interface-type=Atheros AR5213 
      radio-name="0018E70BBAC1" mode=station-wds ssid="CREATIVEAK" area="" 
      frequency-mode=superchannel country=japan antenna-gain=0 frequency=2327 
      band=2.4ghz-onlyg scan-list=2327 rate-set=default 
      supported-rates-b=1Mbps,2Mbps,5.5Mbps,11Mbps 
      supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,
                          54Mbps 
      basic-rates-b=1Mbps basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007 
      ack-timeout=dynamic tx-power-mode=default noise-floor-threshold=default 
      periodic-calibration=default burst-time=disabled dfs-mode=none 
      antenna-mode=ant-a wds-mode=static wds-default-bridge=none 
      wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled 
      default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0 
      default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=default 
      disconnect-timeout=3s on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both 
      compression=no allow-sharedkey=no 
 
User avatar
jwcn
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1501
Joined: Sun Aug 27, 2006 6:49 am
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: wireless client not connecting

Sat Jan 17, 2009 6:49 pm

-85 is not enough signal.
 
daffster
just joined
Posts: 14
Joined: Sun Jul 27, 2008 9:18 pm
Contact:

Re: wireless client not connecting

Mon Jan 19, 2009 10:33 pm

You have your client radio set to station-wds. This will not connect to an ap-bridge.
Change it to station mode.

Who is online

Users browsing this forum: boyko, jbtrix, WN1X and 30 guests