Community discussions

 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Thu Apr 09, 2009 6:07 pm

Hello all,
plz i am in desparate need of solution to my problem. I have established a wireless connection for two offices but i am having a serious problem of accessing the internet from the station side of the mikrotik radio. The one radio is on Brigde mode and the station is wds-station. I cannot access the internet from the station side. how do i go about it so that i can put static ip on the computer connected to the station side to browse the internet.
Ap-interface.JPG
Your help is needed urgently as i have a task to deliver on time.

Heere is the wireless configurtions from the two radios (AP and WDS-station)
[admin@base] > /interface
[admin@base] /interface> wireless
[admin@base] /interface wireless> print
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:26:FE:0C arp=enabled
interface-type=Atheros AR5413 mode=bridge ssid="UTECKBASE"
frequency=5180 band=5ghz scan-list=default antenna-mode=ant-a
wds-mode=dynamic wds-default-bridge=bridge1 wds-ignore-ssid=no
default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0
default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=default
compression=no
[admin@base] /interface wireless>


Station
[admin@utek-orji] /interface> wireless
[admin@utek-orji] /interface wireless> print
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:26:FD:EA arp=enabled
interface-type=Atheros AR5413 mode=station-wds ssid="UTECKBASE"
frequency=5180 band=5ghz scan-list=default antenna-mode=ant-a
wds-mode=dynamic wds-default-bridge=bridge1 wds-ignore-ssid=no
default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0
default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=default
compression=no
[admin@utek-orji] /interface wireless>

thanks for your help
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
BobcatGuy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 224
Joined: Thu Apr 19, 2007 7:41 am

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Fri Apr 10, 2009 9:36 am

wow, new user, has 9 posts, and knows how to get config info and paste it here, and even screen shots.. BUt, did you read the wiki?

By the looks of it you are trying to set up a transparent bridge between the two networks? That is in the wiki, under transparent bridge.
 
momi
newbie
Posts: 48
Joined: Mon Apr 06, 2009 10:31 am
Location: Sarajevo, BiH

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Fri Apr 10, 2009 1:48 pm

I think that you have made a mistake. Your first radio should be in ap-bridge mode to make a WDS System.
 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Sat Apr 11, 2009 1:25 pm

Actually, do not be surprised about my recent update, it is the zeal to know as someone told me much thinkg MT can do.

From MT radio, i have, which i think is L3 lincense does not support ap-brige hence the option for the bridge mode becomes important. Since what i want to achieve is extending my network from head office to another office. My question is how do I make the computer in the second office (wds-station) browse with static ip as i have on the main office (bridge).

thanks
 
knects
just joined
Posts: 24
Joined: Tue Dec 02, 2008 1:49 pm

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Sun Apr 12, 2009 4:32 am

Actually I have done this with 2 level 3 licenses. Both sides in bridge mode and wds them transparent ptp link.
 
User avatar
dunga
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 254
Joined: Fri Jan 23, 2009 9:51 am
Location: Nigeria

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Sun Apr 12, 2009 11:40 am

No One has answered my question yet. How do i make the computer in the remote office browse the internet with d same static ip of the one i have in the switch of my base radio. assuming the static ip on the switch is 198.123.123.24/26 network.

thanks
 
andreacoppini
Trainer
Trainer
Posts: 486
Joined: Wed Apr 13, 2005 11:51 pm
Location: Malta, Europe

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Sun Apr 12, 2009 12:29 pm

Did you follow the Wiki?

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... o_Networks

Just ignore the part about IP addresses, it's written wrong in the Wiki. But for a transparent bridge you don't need IP addresses on the routers.
- No strings attached -

<< Please give good Karma if this post helped you. Press the + button above the Location entry
 
User avatar
Aug
Member
Member
Posts: 313
Joined: Thu Jun 07, 2007 2:10 am

Re: HELP WITH POINT TO POINT CONNECTION

Sun Apr 12, 2009 4:55 pm

Station wds-mode should not be enabled.

To browse - ip of the remote office needs to be on the same network as base.
Aug

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests