Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
lan
newbie
Topic Author
Posts: 32
Joined: Mon Oct 22, 2007 4:06 pm
Location: Verona italiy
Contact:

remote scan and change network setting

Sat May 23, 2009 7:33 pm

Hello everybody

my customer need to change cpe settings remotely such: sid, ip, gw. USING WINBOX. when i do remote scan? is possibile to made changes and commit? like airOS ?;)


Best regards
Giuseppe
Everyday is a school day
Giuseppe M.
Irpinia Net-Com C.T.O.
Wisp and network consulting
http://www.irpinianetcom.it
 
nikolas
just joined
Posts: 12
Joined: Mon Apr 27, 2009 5:32 pm

Re: remote scan and change network setting

Mon May 25, 2009 8:24 pm

To change the configuration you can do it like this:

1. Go to Files
2. Make a backup of your config
3. Get the file on your local PC and edit the the configuration
4. Put the file back and restore your RB with the config you have just made

Regards,
Nikola
 
User avatar
lan
newbie
Topic Author
Posts: 32
Joined: Mon Oct 22, 2007 4:06 pm
Location: Verona italiy
Contact:

Re: remote scan and change network setting

Mon May 25, 2009 8:51 pm

edit HOW?
but remote scan?
Everyday is a school day
Giuseppe M.
Irpinia Net-Com C.T.O.
Wisp and network consulting
http://www.irpinianetcom.it
 
nikolas
just joined
Posts: 12
Joined: Mon Apr 27, 2009 5:32 pm

Re: remote scan and change network setting

Mon May 25, 2009 10:04 pm

sorry didn't noticed that the backup file is not editable. I was doing it with export file. So for wireless configuration do it like this:

1. Open terminal and type:
interface wireless
export file=wireless


2. You will see the wireless configuration file under Files as wireless.rsc
3. Get the file on your local PC and edit the the configuration
4. Then from terminal type: import wireless.rsc


You can't do remote scanning if you access the CPE trough wireless because during the scanning all wireless connections are dropped.

Regards,
Nikola

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 51 guests