Page 1 of 1

remote scan and change network setting

Posted: Sat May 23, 2009 7:33 pm
by lan
Hello everybody

my customer need to change cpe settings remotely such: sid, ip, gw. USING WINBOX. when i do remote scan? is possibile to made changes and commit? like airOS ?;)


Best regards
Giuseppe

Re: remote scan and change network setting

Posted: Mon May 25, 2009 8:24 pm
by nikolas
To change the configuration you can do it like this:

1. Go to Files
2. Make a backup of your config
3. Get the file on your local PC and edit the the configuration
4. Put the file back and restore your RB with the config you have just made

Regards,
Nikola

Re: remote scan and change network setting

Posted: Mon May 25, 2009 8:51 pm
by lan
edit HOW?
but remote scan?

Re: remote scan and change network setting

Posted: Mon May 25, 2009 10:04 pm
by nikolas
sorry didn't noticed that the backup file is not editable. I was doing it with export file. So for wireless configuration do it like this:

1. Open terminal and type:
interface wireless
export file=wireless


2. You will see the wireless configuration file under Files as wireless.rsc
3. Get the file on your local PC and edit the the configuration
4. Then from terminal type: import wireless.rsc


You can't do remote scanning if you access the CPE trough wireless because during the scanning all wireless connections are dropped.

Regards,
Nikola