Community discussions

 
murali438
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2010 11:58 am

can 433 board support 2 mbps load

Wed Jun 23, 2010 11:26 am

hi i want to know how much load can 433 board can carry because when there is >1Mbps load users are getting heavy ping valuse around 700ms so they r getting slow internet access ?
 
User avatar
interlink
newbie
Posts: 47
Joined: Wed Apr 26, 2006 5:18 am
Location: Ar Ros

Re: can 433 board support 2 mbps load

Wed Jun 23, 2010 4:08 pm

Shure, check this http://www.routerboard.com/pdf/routerbo ... _tests.pdf
Post your configuration or more info and maybe someone can help you.
 
murali438
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2010 11:58 am

Re: can 433 board support 2 mbps load

Fri Jun 25, 2010 1:12 pm

ya sometimes strangely ping increases iam posting my config
sometimes frq usage is very high and only channel 13 suits more if i change the freq all the users r not coming to the regstration ? how can i change freq ?

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
 
murali438
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2010 11:58 am

Re: can 433 board support 2 mbps load

Fri Jun 25, 2010 1:13 pm

channel 13 is 2472 and lot of times this channel only suits and if i change the freq the users r not even coming into the registration and dynamic channel selection is also not working ?
 
wireless12
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 295
Joined: Fri Aug 31, 2007 10:49 am

Re: can 433 board support 2 mbps load

Sun Jun 27, 2010 9:03 pm

dear murali

i think u ar using TP link at clinet side, just change the country to japan or India of those client who are not able to connect when u change the frequency to channel 12 , 13.

Good luck
 
bafh
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Sun Jun 27, 2010 3:59 pm
Location: Libau, Lettland

Re: can 433 board support 2 mbps load

Sun Jun 27, 2010 9:51 pm

1. Use G.
2. Don't try to connect so many stations to 1 AP. Use different cards and antennas.
3. Do not change settings you don't understand (like basic rates)
 
murali438
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2010 11:58 am

Re: can 433 board support 2 mbps load

Mon Jun 28, 2010 1:10 pm

hi thanks alot for ur replies .........
hi bafh i dont understand that ur saying dont connect too many stations to 1 ap we are having 30-35 users connected to 1 ap is there any problem ?
yes we are using tp link only as a cpe ----
i will change the country to japan and i will post what happed after that
once again thanks for ur replies iam waiting for guys like u keep in touch plz
thanks a lot
 
bafh
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Sun Jun 27, 2010 3:59 pm
Location: Libau, Lettland

Re: can 433 board support 2 mbps load

Mon Jun 28, 2010 7:19 pm

Wireless AP is like a hub (not a switch). If you put in B mode (11Mbps, as you show in your screenshots) and connect 30 stations, then there are no wonder at all about bad speed.
Whats not to understand?
 
murali438
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2010 11:58 am

Re: can 433 board support 2 mbps load

Tue Jun 29, 2010 12:22 pm

first of all thank you very much for ur replies and your time
ya i know ap acts like a hub but we disabled default forwarding and i solved my issue by monitering who is eating my bw through torch tool !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
and i will put my mode g and can u help me what the torch tells exactly?
waiting for ur replies
 
bafh
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 83
Joined: Sun Jun 27, 2010 3:59 pm
Location: Libau, Lettland

Re: can 433 board support 2 mbps load

Tue Jun 29, 2010 12:39 pm

We can help if you draw a simple picture of your network. Else it is unclear who connects to your AP, other Routerboards, Airlive/etc in WISP mode or wrkstns with wireless adapters.
 
murali438
newbie
Topic Author
Posts: 42
Joined: Thu Jun 17, 2010 11:58 am

Re: can 433 board support 2 mbps load

Thu Jul 01, 2010 8:40 am

our nw architecture is like this we get 12mbps bw from our isp we use bw manager called 24 online and from our bw manager link goes to L2 switch and from this L2 switch link goes to another L2 switch via fiber from that switch we will take 3 ports to mikrotik 433 boards to the tower and to the antennas and from our base station p2p liks will go to another towers and same process again thats it
i hope u understand our nw archi
thank you

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests