Community discussions

MikroTik App
 
ekkas
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 562
Joined: Mon Sep 26, 2005 1:01 pm
Location: South Africa

WDS & WEP compatibility

Mon Sep 26, 2005 3:20 pm

Is Mikrotik WDS and/or WEP encryption compatible with other devices ?

I use mainly two units for client-side (or possible WDS hop)

1) Senao 3054 g units
2) D-Link DWL-2100AP

Thanks
 
wildbill442
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1050
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:29 am
Location: Sacramento, CA

Mon Sep 26, 2005 4:17 pm

As long as your device supports WDS and WEP encyrption..... Then yes.
 
ekkas
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 562
Joined: Mon Sep 26, 2005 1:01 pm
Location: South Africa

Tue Sep 27, 2005 1:44 am

1) I had an MiniPCI card (AR5213) on router with 64bit WEP enabled but could not associate with a Senao CB3054 unit set as bridge. Disabled WEP and it worked immediately.

Any suggestions ?

2) I was adviced by my Mikrotik/Senao supplier not to use above config with 3054 set as AP, with WDS as it is apparently unstable :?

Any truth in that ?


Thanks
 
rtr989
newbie
Posts: 29
Joined: Wed Feb 08, 2006 2:28 pm

Re: WDS & WEP compatibility

Thu Feb 09, 2006 9:40 pm

Is Mikrotik WDS and/or WEP encryption compatible with other devices ?

I use mainly two units for client-side (or possible WDS hop)

1) Senao 3054 g units
2) D-Link DWL-2100AP

Thanks
can not make WDS connection with D-Link DWL-2100AP to the mikrotik 2.9.6 with Dlink-G520 on board, D-Link DWL-900ap+ and DWL-1000AP+ connects to the mikrotik using WDS perfectly, but 2100 not at all...
i try mikrotik 2.9.12 and another 2100, and 7100, same results...some times it connects for 1-2 minutes, then disconnect again, in registration list connection present Tx/Rx Rate 54Mbps/1Mbps, in statistic menu Tx/Rx Packets (some number)/0, all Tx-(some number)/Rx-0...
I try D-Link-G510 & AG530 in mikrotik, resulth the same...
 
rtr989
newbie
Posts: 29
Joined: Wed Feb 08, 2006 2:28 pm

Fri Feb 10, 2006 8:59 pm

up!
 
ekkas
Long time Member
Long time Member
Topic Author
Posts: 562
Joined: Mon Sep 26, 2005 1:01 pm
Location: South Africa

Fri Feb 10, 2006 11:37 pm

What did you do to make it happen ?
 
rtr989
newbie
Posts: 29
Joined: Wed Feb 08, 2006 2:28 pm

Sat Feb 11, 2006 9:54 am

can you send me config file from Senao 3054, it`s use same atheros like in d-link 2100, i think what problem in d-link, i don`t use wep or wpa, just simple p2p bridge function...
my e-mail rtr989 @ list.ru
thanks at all!
 
rtr989
newbie
Posts: 29
Joined: Wed Feb 08, 2006 2:28 pm

Mon Feb 13, 2006 4:43 pm

...
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Sat Apr 29, 2006 9:02 pm

Anyone try to do WDS between a MT and a Proxim AP4000?
Thanks!
Alessio
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
rtr989
newbie
Posts: 29
Joined: Wed Feb 08, 2006 2:28 pm

Sat Apr 29, 2006 9:52 pm

Anyone try to do WDS between a MT and a Proxim AP4000?
Thanks!
Alessio
I try to do WDS between MT and a D-Link 2100AP, can not connect... :(
 
karyal
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 168
Joined: Sat Nov 12, 2005 12:09 pm

Re: WDS & WEP compatibility

Sun Apr 30, 2006 12:15 am

Is Mikrotik WDS and/or WEP encryption compatible with other devices ?

I use mainly two units for client-side (or possible WDS hop)

1) Senao 3054 g units
2) D-Link DWL-2100AP

Thanks
I cannot tell for those equipment, but i have an MT box that is doing wep+wds (with CM9 at 2.4) for 10 Linksys wrt54g with Alchemy on them..
Bye,
Ricky
 
User avatar
Alessio Garavano
Member
Member
Posts: 304
Joined: Sat May 29, 2004 12:49 am
Location: Corrientes, Argentina
Contact:

Sun Apr 30, 2006 1:41 am

:) WDS between MT and AP4000 succesful...
Put the MT wlan pointing to the Proxim in ap-bridge, no encryptation and WDS mode dynamic ;)

Regards!
Alessio
Alessio Garavano
http://www.isparg.com.ar
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Wed May 31, 2006 5:46 pm

@karyal

pleasecould you help me out i am trying tomake thta same kind of connection but the linksys has ddwrt on it and there is a connection between the 2 but i cant ping form either sides of the network
 
luckystar
just joined
Posts: 3
Joined: Mon Sep 04, 2006 9:45 pm

try

Fri Oct 20, 2006 3:48 am

Anyone try to do WDS between a MT and a Senao 3054CB3 Deluxe?


Thanks!
luckystar

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests