Community discussions

MikroTik App
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Please help in connecting sxt-5d

Tue Mar 01, 2011 2:24 pm

Please help in connecting sxt-5d
Greetings
I do not know how to contact the local networks and I am a new user in Iraq, no one knew how to contact possible way wireless connectivity and the picture will be Baltvsbl
Thank you in advance
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Tue Mar 01, 2011 2:26 pm

connect where ?

tell us more about your equipment, and desired setup
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Tue Mar 01, 2011 2:36 pm

I have SXT 5HnD been linked to the device successfully introduced Ip 192.168.88.1 but I do not know how to reach us through the program winbox
Note of the communication network used by Broadband Connection
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Tue Mar 01, 2011 2:42 pm

you didn't answer my question.

what equipment do you have, and what do you want to configure. make a network layout drawing please.
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Tue Mar 01, 2011 9:49 pm

I have
1- SXT 5HnD
Image
2- Laptop Computers


I want to contact provider Internet service

I do not know how to reach us by winbox
I use before NanoStation5

((I replaced NanoStation5 in SXT 5HnD and I want him to do the same NanoStation5))


I'm sorry I'm not good in English


This Video to clarify my request
http://www.youtube.com/watch?v=k6GULV-xtLM
 
Mattias
newbie
Posts: 46
Joined: Sat Jul 25, 2009 2:40 am
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: Please help in connecting sxt-5d

Tue Mar 01, 2011 11:04 pm

Move the SXT box away from the antenna!! If you place it behind the other antenna you may have some interference and it's blocking your signal on the SXT! Place it above the other antenna (about 50cm or so) to get better signal and to counter interference.
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Wed Mar 02, 2011 1:28 pm

sorry
up
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Wed Mar 02, 2011 1:32 pm

I looked at your video, several problems:

1. where is the cover? you should put it back, and close it, so that no dust can get inside
2. The SXT is mounted incorrectly, the correct mounting direction is like this:
Image

3. The SXT is blocked by that other antenna! You didn't attach the SXT to the pole, you have squeezed it into a gap between one antenna and the pole, 1/4 of the antenna surface is blocked by that panel antenna. Here are some images how to mount it correctly: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=48657
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Wed Mar 02, 2011 7:21 pm

Ok Thank you all been linked to the network successfully, but there is something I do not know
Network uses PPPoE I try to connect but failed
Possible way
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Wed Mar 02, 2011 9:05 pm

I'm sorry to the many questions
I was contacted by ((Broadband Connection))
Image
Now, how is the internet connection by the winbox

I make pppoe-out1 in winbox and Works successfully connect but no internet

Possible of the correct way so that I can connect to internet
I'm tired of this problem
 
Mattias
newbie
Posts: 46
Joined: Sat Jul 25, 2009 2:40 am
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 1:56 am

Have you tried to enable DHCP-Client on that interface? If you have not, you will not have any IP to access the internet.
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 9:36 am

how enable DHCP-Client
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 9:39 am

Image
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 10:40 am

Worked as in the picture but did not work Internet
I have numbers, the process of preparing Khaled
Is this true and please provide me the right way Sign
Do I have to work more
I want to receive the Internet in a computer I do not want any other customs
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Did not get the Internet

Please correct way
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 10:53 am

you still need masquerade rule

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Ro ... _Questions
[admin@MikroTik] ip firewall nat> add chain=srcnat action=masquerade out-interface=Public
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 12:16 pm

I do not know how I thank you, esteemed
Possible tell me how do I implement this
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 12:19 pm

First, enter these things in a new NAT rule:

Image

then, set action "masquerade" in the same rule "action" tab

Image

"out interface" should be the name of the interface where the internet is
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 12:36 pm

I did as you told me but did not show -out interface- interface
There is no Internet
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 12:38 pm

what did you put into the "out interface" field?

if internet on the Ethernet side, or on the other end of the wireless link?
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:26 pm

this on out interface

Image
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:28 pm

yes, then use pppoe-out1 as out interface, it should work
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:33 pm

why no work ???
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:36 pm

post the output of this command:
/export
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:40 pm

also why do you need DHCP client if you use PPPOE? they conflict
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:44 pm










MMM MMM KKK TTTTTTTTTTT KKK
MMMM MMMM KKK TTTTTTTTTTT KKK
MMM MMMM MMM III KKK KKK RRRRRR OOOOOO TTT III KKK KKK
MMM MM MMM III KKKKK RRR RRR OOO OOO TTT III KKKKK
MMM MMM III KKK KKK RRRRRR OOO OOO TTT III KKK KKK
MMM MMM III KKK KKK RRR RRR OOOOOO TTT III KKK KKK

MikroTik RouterOS 4.14 (c) 1999-2010 http://www.mikrotik.com/





jan/02/1970 00:00:13 system,error,critical router rebooted without proper shutdo
wn, probably power outage
jan/02/1970 00:00:10 system,error,critical router rebooted without proper shutdo
wn, probably power outage
jan/02/1970 00:00:12 system,error,critical router rebooted without proper shutdo
wn, probably power outage
jan/02/1970 00:00:12 system,error,critical router rebooted without proper shutdo
wn, probably power outage
jan/02/1970 00:00:12 system,error,critical router rebooted without proper shutdo
wn, probably power outage
jan/02/1970 00:00:12 system,error,critical router rebooted without proper shutdo
wn, probably power outage
[admin@MikroTik] > export
# jan/02/1970 00:01:09 by RouterOS 4.14
# software id = 4KFV-J9KQ
#
/interface ethernet
set 0 arp=enabled auto-negotiation=yes comment="" disabled=no full-duplex=yes \
l2mtu=1600 mac-address=00:0C:42:84:5E:38 mtu=1500 name=ether1 speed=\
100Mbps
/interface wireless security-profiles
set default authentication-types="" eap-methods=passthrough group-ciphers="" \
group-key-update=5m interim-update=0s management-protection=disabled \
management-protection-key="" mode=none name=default \
radius-eap-accounting=no radius-mac-accounting=no \
radius-mac-authentication=no radius-mac-caching=disabled \
radius-mac-format=XX:XX:XX:XX:XX:XX radius-mac-mode=as-username \
static-algo-0=none static-algo-1=none static-algo-2=none static-algo-3=\
none static-key-0="" static-key-1="" static-key-2="" static-key-3="" \
static-sta-private-algo=none static-sta-private-key="" \
static-transmit-key=key-0 supplicant-identity=MikroTik tls-certificate=\
none tls-mode=no-certificates unicast-ciphers="" wpa-pre-shared-key="" \
wpa2-pre-shared-key=""
/interface wireless
set 0 adaptive-noise-immunity=none allow-sharedkey=no antenna-gain=0 area="" \
arp=enabled band=5ghz-a basic-rates-a/g=6Mbps channel-width=20mhz \
comment="" compression=no country=no_country_set default-ap-tx-limit=0 \
default-authentication=yes default-client-tx-limit=0 default-forwarding=\
yes dfs-mode=none disable-running-check=no disabled=no \
disconnect-timeout=3s distance=dynamic frame-lifetime=0 frequency=5785 \
frequency-mode=manual-txpower frequency-offset=0 hide-ssid=no \
ht-ampdu-priorities=0 ht-amsdu-limit=8192 ht-amsdu-threshold=8192 \
ht-basic-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7 \
ht-extension-channel=disabled ht-guard-interval=any ht-rxchains=0 \
ht-supported-mcs="mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7,mcs-8,mc\
s-9,mcs-10,mcs-11,mcs-12,mcs-13,mcs-14,mcs-15" ht-txchains=0 \
hw-fragmentation-threshold=disabled hw-protection-mode=none \
hw-protection-threshold=0 hw-retries=7 l2mtu=2290 mac-address=\
00:0C:42:84:5E:39 max-station-count=2007 mode=station mtu=1500 name=wlan1 \
noise-floor-threshold=default nv2-cell-radius=30 nv2-noise-floor-offset=\
default nv2-preshared-key="" nv2-qos=default nv2-queue-count=2 \
nv2-security=disabled on-fail-retry-time=100ms periodic-calibration=\
default periodic-calibration-interval=60 preamble-mode=both \
proprietary-extensions=post-2.9.25 radio-name=000C42845E39 rate-set=\
default scan-list=default security-profile=default ssid=\
"Earthlink M 07702695452" station-bridge-clone-mac=00:00:00:00:00:00 \
supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps \
tdma-debug=0 tdma-override-rate=disabled tdma-override-size=0 \
tdma-period-size=2 tx-power-mode=default update-stats-interval=disabled \
wds-cost-range=50-150 wds-default-bridge=none wds-default-cost=100 \
wds-ignore-ssid=no wds-mode=disabled wireless-protocol=unspecified \
wmm-support=disabled
/interface wireless nstreme
set wlan1 comment="" disable-csma=no enable-nstreme=no enable-polling=yes \
framer-limit=3200 framer-policy=none
/interface wireless manual-tx-power-table
set wlan1 comment="" manual-tx-powers="1Mbps:17,2Mbps:17,5.5Mbps:17,11Mbps:17,\
6Mbps:17,9Mbps:17,12Mbps:17,18Mbps:17,24Mbps:17,36Mbps:17,48Mbps:17,54Mbps\
:17,HT20-0:17,HT20-1:17,HT20-2:17,HT20-3:17,HT20-4:17,HT20-5:17,HT20-6:17,\
HT20-7:17,HT40-0:17,HT40-1:17,HT40-2:17,HT40-3:17,HT40-4:17,HT40-5:17,HT40\
-6:17,HT40-7:17"
/ip hotspot profile
set default dns-name="" hotspot-address=0.0.0.0 html-directory=hotspot \
http-cookie-lifetime=3d http-proxy=0.0.0.0:0 login-by=cookie,http-chap \
name=default rate-limit="" smtp-server=0.0.0.0 split-user-domain=no \
use-radius=no
/ip hotspot user profile
set default idle-timeout=none keepalive-timeout=2m name=default shared-users=\
1 status-autorefresh=1m transparent-proxy=no
/ip ipsec proposal
set default auth-algorithms=sha1 comment="" disabled=no enc-algorithms=3des \
lifetime=30m name=default pfs-group=modp1024
/ppp profile
set default change-tcp-mss=yes comment="" name=default only-one=default \
use-compression=default use-encryption=default use-vj-compression=default
set default-encryption change-tcp-mss=yes comment="" name=default-encryption \
only-one=default use-compression=default use-encryption=yes \
use-vj-compression=default
/interface pppoe-client
add ac-name="" add-default-route=yes allow=pap,chap,mschap1,mschap2 comment=\
"" dial-on-demand=no disabled=yes interface=wlan1 max-mru=1480 max-mtu=\
1480 mrru=disabled name=pppoe-out1 password=664422 profile=default \
service-name=amara use-peer-dns=no user=ali1@amara1
/queue type
set default kind=pfifo name=default pfifo-limit=50
set ethernet-default kind=pfifo name=ethernet-default pfifo-limit=50
set wireless-default kind=sfq name=wireless-default sfq-allot=1514 \
sfq-perturb=5
set synchronous-default kind=red name=synchronous-default red-avg-packet=1000 \
red-burst=20 red-limit=60 red-max-threshold=50 red-min-threshold=10
set hotspot-default kind=sfq name=hotspot-default sfq-allot=1514 sfq-perturb=\
5
set default-small kind=pfifo name=default-small pfifo-limit=10
/routing bgp instance
set default as=65530 client-to-client-reflection=yes comment="" disabled=no \
ignore-as-path-len=no name=default out-filter="" redistribute-connected=\
no redistribute-ospf=no redistribute-other-bgp=no redistribute-rip=no \
redistribute-static=no router-id=0.0.0.0 routing-table=""
/routing ospf instance
set default comment="" disabled=no distribute-default=never in-filter=ospf-in \
metric-bgp=auto metric-connected=20 metric-default=1 metric-other-ospf=\
auto metric-rip=20 metric-static=20 name=default out-filter=ospf-out \
redistribute-bgp=no redistribute-connected=no redistribute-other-ospf=no \
redistribute-rip=no redistribute-static=no router-id=0.0.0.0
/routing ospf area
set backbone area-id=0.0.0.0 comment="" disabled=no instance=default name=\
backbone type=default
/snmp
set contact="" enabled=no engine-boots=0 engine-id="" location="" \
time-window=15 trap-sink=0.0.0.0 trap-version=1
/snmp community
set public address=0.0.0.0/0 authentication-password="" \
authentication-protocol=MD5 encryption-password="" encryption-protocol=\
DES name=public read-access=yes security=none write-access=no
/system logging action
set memory memory-lines=100 memory-stop-on-full=no name=memory target=memory
set disk disk-file-count=2 disk-file-name=log disk-lines-per-file=100 \
disk-stop-on-full=no name=disk target=disk
set echo name=echo remember=yes target=echo
set remote bsd-syslog=no name=remote remote=0.0.0.0:514 src-address=0.0.0.0 \
syslog-facility=daemon syslog-severity=auto target=remote
/system routerboard settings
set boot-device=nand-if-fail-then-ethernet boot-protocol=bootp cpu-frequency=\
400MHz force-backup-booter=no silent-boot=no
set boot-device=nand-if-fail-then-ethernet boot-protocol=bootp cpu-frequency=\
400MHz force-backup-booter=no silent-boot=no
/user group
add comment="" name=read policy="local,telnet,ssh,reboot,read,test,winbox,pass\
word,web,sniff,sensitive,!ftp,!write,!policy"
add comment="" name=write policy="local,telnet,ssh,reboot,read,write,test,winb\
ox,password,web,sniff,sensitive,!ftp,!policy"
add comment="" name=full policy="local,telnet,ssh,ftp,reboot,read,write,policy\
,test,winbox,password,web,sniff,sensitive"
/interface bridge settings
set use-ip-firewall=no use-ip-firewall-for-pppoe=no use-ip-firewall-for-vlan=\
no
/interface l2tp-server server
set authentication=pap,chap,mschap1,mschap2 default-profile=\
default-encryption enabled=no max-mru=1460 max-mtu=1460 mrru=disabled
/interface ovpn-server server
set auth=sha1,md5 certificate=none cipher=blowfish128,aes128 default-profile=\
default enabled=no keepalive-timeout=60 mac-address=FE:4A:10:CA:42:3D \
max-mtu=1500 mode=ip netmask=24 port=1194 require-client-certificate=no
/interface pptp-server server
set authentication=mschap1,mschap2 default-profile=default-encryption \
enabled=no keepalive-timeout=30 max-mru=1460 max-mtu=1460 mrru=disabled
/interface wireless align
set active-mode=yes audio-max=-20 audio-min=-100 audio-monitor=\
00:00:00:00:00:00 filter-mac=00:00:00:00:00:00 frame-size=300 \
frames-per-second=25 receive-all=no ssid-all=no
/interface wireless sniffer
set channel-time=200ms file-limit=10 file-name="" memory-limit=10 \
multiple-channels=no only-headers=no receive-errors=no streaming-enabled=\
no streaming-max-rate=0 streaming-server=0.0.0.0
/interface wireless snooper
set channel-time=200ms multiple-channels=yes receive-errors=no
/ip accounting
set account-local-traffic=no enabled=no threshold=256
/ip accounting web-access
set accessible-via-web=no address=0.0.0.0/0
/ip dhcp-client
add add-default-route=yes comment="" default-route-distance=0 disabled=no \
interface=ether1 use-peer-dns=yes use-peer-ntp=yes
add add-default-route=yes comment="" default-route-distance=0 disabled=no \
interface=wlan1 use-peer-dns=yes use-peer-ntp=yes
/ip dhcp-server config
set store-leases-disk=5m
/ip dns
set allow-remote-requests=no cache-max-ttl=1w cache-size=2048KiB \
max-udp-packet-size=512 servers=192.168.1.15
/ip firewall connection tracking
set enabled=yes generic-timeout=10m icmp-timeout=10s tcp-close-timeout=10s \
tcp-close-wait-timeout=10s tcp-established-timeout=1d \
tcp-fin-wait-timeout=10s tcp-last-ack-timeout=10s \
tcp-syn-received-timeout=5s tcp-syn-sent-timeout=5s tcp-syncookie=no \
tcp-time-wait-timeout=10s udp-stream-timeout=3m udp-timeout=10s
/ip firewall nat
add action=masquerade chain=srcnat comment="" disabled=no out-interface=\
ether1
/ip firewall service-port
set ftp disabled=no ports=21
set tftp disabled=no ports=69
set irc disabled=no ports=6667
set h323 disabled=no
set sip disabled=no ports=5060,5061
set pptp disabled=no
/ip hotspot service-port
set ftp disabled=no ports=21
/ip neighbor discovery
set ether1 discover=yes
set wlan1 discover=no
set pppoe-out1 discover=no
/ip proxy
set always-from-cache=no cache-administrator=webmaster cache-hit-dscp=4 \
cache-on-disk=no enabled=no max-cache-size=none max-client-connections=\
600 max-fresh-time=3d max-server-connections=600 parent-proxy=0.0.0.0 \
parent-proxy-port=0 port=8080 serialize-connections=no src-address=\
0.0.0.0
/ip service
set telnet address=0.0.0.0/0 disabled=no port=23
set ftp address=0.0.0.0/0 disabled=no port=21
set www address=0.0.0.0/0 disabled=no port=80
set ssh address=0.0.0.0/0 disabled=no port=22
set www-ssl address=0.0.0.0/0 certificate=none disabled=yes port=443
set api address=0.0.0.0/0 disabled=yes port=8728
set winbox address=0.0.0.0/0 disabled=no port=8291
/ip socks
set connection-idle-timeout=2m enabled=no max-connections=200 port=1080
/ip traffic-flow
set active-flow-timeout=30m cache-entries=4k enabled=no \
inactive-flow-timeout=15s interfaces=all
/ip upnp
set allow-disable-external-interface=yes enabled=no show-dummy-rule=yes
/mpls
set dynamic-label-range=16-1048575 propagate-ttl=yes
/mpls interface
add comment="" disabled=no interface=all mpls-mtu=1508
/mpls ldp
set distribute-for-default-route=no enabled=no hop-limit=255 loop-detect=no \
lsr-id=0.0.0.0 path-vector-limit=255 transport-address=0.0.0.0 \
use-explicit-null=no
/ppp aaa
set accounting=yes interim-update=0s use-radius=no
/queue interface
set ether1 queue=ethernet-default
set wlan1 queue=wireless-default
set pppoe-out1 queue=default
/radius incoming
set accept=no port=3799
/routing bfd interface
set all comment="" disabled=no interface=all interval=0.2sec min-rx=0.2sec \
multiplier=5
/routing mme
set bidirectional-timeout=2 gateway-class=none gateway-keepalive=1m \
gateway-selection=no-gateway origination-interval=5s preferred-gateway=\
0.0.0.0 timeout=1m ttl=50
/routing rip
set distribute-default=never garbage-timer=2m metric-bgp=1 metric-connected=1 \
metric-default=1 metric-ospf=1 metric-static=1 redistribute-bgp=no \
redistribute-connected=no redistribute-ospf=no redistribute-static=no \
routing-table=main timeout-timer=3m update-timer=30s
/store
add comment="" disabled=no disk=system name=web-proxy1 type=web-proxy
/system clock
set time-zone-name=manual
/system clock manual
set dst-delta=+00:00 dst-end="jan/01/1970 00:00:00" dst-start=\
"jan/01/1970 00:00:00" time-zone=+00:00
/system console
add disabled=no term=vt102
/system health
set
/system identity
set name=MikroTik
/system logging
add action=memory disabled=no prefix="" topics=info
add action=memory disabled=no prefix="" topics=error
add action=memory disabled=no prefix="" topics=warning
add action=echo disabled=no prefix="" topics=critical
/system note
set note="" show-at-login=yes
/system ntp client
set enabled=no mode=broadcast primary-ntp=0.0.0.0 secondary-ntp=0.0.0.0
/system upgrade mirror
set check-interval=1d enabled=no primary-server=0.0.0.0 secondary-server=\
0.0.0.0 user=""
/system watchdog
set auto-send-supout=no automatic-supout=yes no-ping-delay=5m watch-address=\
none watchdog-timer=yes
/tool bandwidth-server
set allocate-udp-ports-from=2000 authenticate=yes enabled=yes max-sessions=\
100
/tool e-mail
set from=<> password="" server=0.0.0.0:25 username=""
/tool graphing
set page-refresh=300 store-every=5min
/tool mac-server
add disabled=no interface=all
/tool mac-server ping
set enabled=yes
/tool sms
set allowed-number="" channel=0 keep-max-sms=0 receive-enabled=no secret=""
/tool sniffer
set file-limit=10 file-name="" filter-address1=0.0.0.0/0:0-65535 \
filter-address2=0.0.0.0/0:0-65535 filter-protocol=ip-only filter-stream=\
yes interface=all memory-limit=10 memory-scroll=no only-headers=no \
streaming-enabled=no streaming-server=0.0.0.0
/user aaa
set accounting=yes default-group=read interim-update=0s use-radius=no
[admin@MikroTik] >>
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:46 pm

In order to contact the internet
Someone said I should do this
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:47 pm

In order to contact the internet
Someone said I should do this
no. if you have a pppoe server at the other end of the link, you don't need DHCP client. remove it.
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 3:58 pm

I have deleted
I am tired with me
Wireless (Atheros 11N)
Is of type I did not pass on such settings
Possible correct way from the first of the end
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Thu Mar 03, 2011 4:11 pm

from which interface you want to get to the internet?
Send us these two printouts:
/ip address print
/ip route print
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 11:38 am

Where can I find
/ip address print
/ip route print
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 11:40 am

in winbox, click on "ip -> address" and make picture
do the same for "ip -> route"
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:01 pm

Image

What do I do after that
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:12 pm

ok do this, open "tools -> ping" and enter http://www.mikrotik.com then click Start

does that work?
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:27 pm

Can not insert a http://www.mikrotik.com

Image
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:27 pm

please don't write http://

just:

www.mikrotik.com
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:34 pm

Same problem
I think He is asking the ip
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:38 pm

this means you have no DNS settings, the PPPoE server didn't give you information about DNS.

So, current problems which I can see:

1. you have no IP address on the Ethernet interface, and you probably don't have an IP address for the computers connected to the SXT. You would need to put some address on that interface and maybe set up a DHCP server for the clients.

2. You need to specify DNS server address in the menu "IP -> DNS"

3. You will need to specify DNS in the client computers as well.

Basically your first mistake was to remove the default configuration of the SXT where all of this was already set up for you. To load all the default configuration back as it was, use command:
/system reset
in the "New terminal" window in Winbox.
No answer to your question? How to write posts
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 12:54 pm

I have not make PPPoE server

O good man
Possible the correct settings from first-to-end
For soft internet connection and work on it in the computer
I hope to be in the picture

((I'm working now on the Nanostation5 and I love to work on the new device))
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 5:46 pm

Is this a difficult request
 
mip
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 122
Joined: Fri Jun 04, 2004 8:19 pm
Location: Ráckeve
Contact:

Re: Please help in connecting sxt-5d

Fri Mar 04, 2011 5:48 pm

No, its not. And you found the solution for it.
https://www.youtube.com/watch?v=j7q0Y_JZMrg - the country you must visit
 
iraq
just joined
Topic Author
Posts: 22
Joined: Tue Mar 01, 2011 2:15 pm

Re: Please help in connecting sxt-5d

Mon Mar 07, 2011 12:57 am

I've solved the problem
This explanation I've made

http://www.missan.org/vb/showthread.php?t=200

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 29 guests