Community discussions

 
wireless12
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 295
Joined: Fri Aug 31, 2007 10:49 am

poor throughput of SXT

Tue Mar 01, 2011 8:22 pm

i wanna made a transparent bridge using two SXT but reults are horrible, can anyone tell me the trick to increase the throughput distance o link is approx 6 km.

thxs

here are the attachments
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
tsatasos
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 58
Joined: Sun Aug 01, 2010 11:39 am
Location: Greece

Re: poor throughput of SXT

Tue Mar 01, 2011 9:58 pm

1. Your signal (-72/-75) is not that good. It should be-60 to -65.
2. You don't show us the SNR and CCQ.
3. Try enable HT Extention Channel --> below control
4. Enable nstreme (with framer policy=best fit and framer limit=3200) or NV2.
 
Mattias
newbie
Posts: 46
Joined: Sat Jul 25, 2009 2:40 am
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: poor throughput of SXT

Tue Mar 01, 2011 10:58 pm

Try to use 40MHz channel width instead of 20mhz!
 
wireless12
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 295
Joined: Fri Aug 31, 2007 10:49 am

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 6:07 am

1. Your signal (-72/-75) is not that good. It should be-60 to -65.
2. You don't show us the SNR and CCQ.
3. Try enable HT Extention Channel --> below control
4. Enable nstreme (with framer policy=best fit and framer limit=3200) or NV2.

i have set extension channel to below control but result was same.
here is my CCQ reoprt
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
wireless12
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 295
Joined: Fri Aug 31, 2007 10:49 am

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 6:10 am

Try to use 40MHz channel width instead of 20mhz!
thx

but from where i can get 40 MHz enabled, i dont see this option in my SXT

ROS VERSION IS = 4.14
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 7:37 am

set both devices to Nv2 mode. Also try to align them better, to improve signal. What about line of sight and interference? Could try to change frequency, use Snooper or Spectrum analyzer features to see other frequencies that are used.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
macgaiver
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1721
Joined: Wed May 18, 2005 5:57 pm
Location: Sol III, Sol system, Sector 001, Alpha Quadrant

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 7:58 am

First of all upgrade to latest version available - one thing that is consistent lately is wireless fixes in each version. (you can even write to support and get newest, unreleased version from Uldis ;) )

After upgrade, and after each try i suggest to reset wireless configuration. There are way too many options and sometimes it is easy to miss something.
With great knowledge comes great responsibility, because of ability to recognize id... incompetent people much faster.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 8:08 am

oh yes, you are using an ancient version. upgrade to v4.16 and switch to wireless-nv2 package. or use v5rc10
No answer to your question? How to write posts
 
wireless12
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 295
Joined: Fri Aug 31, 2007 10:49 am

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 11:59 am

set both devices to Nv2 mode. Also try to align them better, to improve signal. What about line of sight and interference? Could try to change frequency, use Snooper or Spectrum analyzer features to see other frequencies that are used.
thanks normis.

when i set both of these to NV2, the link between these is completely lost, and i cnat see any signal in registration TAB. i have tried various frequencies and line of site is perfect.


Regards
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24272
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 12:16 pm

set both devices to Nv2 mode. Also try to align them better, to improve signal. What about line of sight and interference? Could try to change frequency, use Snooper or Spectrum analyzer features to see other frequencies that are used.
thanks normis.

when i set both of these to NV2, the link between these is completely lost, and i cnat see any signal in registration TAB. i have tried various frequencies and line of site is perfect.


Regards
again: you are using a very old RouterOS version. upgrade to latest
No answer to your question? How to write posts
 
Mattias
newbie
Posts: 46
Joined: Sat Jul 25, 2009 2:40 am
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 2:04 pm

Try to use 40MHz channel width instead of 20mhz!
thx

but from where i can get 40 MHz enabled, i dont see this option in my SXT

ROS VERSION IS = 4.14
Oh sorry! I didn't know that the SXT did NOT support 40MHz channels, but from what i've seen the card should run 105mbit/s without a problem so 20mhz channels should be fine! And as everyone else says: Upgrade to latest ROS!
 
User avatar
tsatasos
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 58
Joined: Sun Aug 01, 2010 11:39 am
Location: Greece

Re: poor throughput of SXT

Wed Mar 02, 2011 5:01 pm

I think that 20MHz + extension channel = 40MHz total.

Who is online

Users browsing this forum: MSN [Bot] and 23 guests