Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
t3rm
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 143
Joined: Sat Aug 04, 2007 1:57 pm
Location: Bandung - WJ - Indonesia

RB-SXT real tcp throughput data / picture

Wed Mar 30, 2011 1:27 am

Dear all,

I need someone else data for RB-SXT real TCP throughput.
What i have done:

NotebookPC (Acer Aspire 3680) ---- RBSXT.Client ---------------------- RBSXT.AP---- NotebookPC (Acer Aspire 4xxx 3 months old)

I only got 70 - 80Mbps traffic for tcp test 10 - 20 streams
While the interesting part is,
i replaced the AP with Mikrotik Competitor Radio, i got 90 - 99 Mbit for 10 - 20 streams.

Can someone able to send me data how to config these SXT to get same throughput.
Please notice the different on P Throughput Readings on RBSXT Client.
150Mbps vs 100Mbps average .. :))


Thank you
I will be glad if there is demo of RB-SXT in real throughput test at MUM Indonesia Event, 9-12 April 2011

- Rio.Martin -

Test scenario:
PC -- RBSXT.Client ------ NonMikrotikAP -- PC
PC -- RBSXT.Client ------ RBSXT.AP -- PC

Image
99Mbps throughput single way.

Image
Only 70Mbps throughput single way

:((
 
ilhanet
newbie
Posts: 27
Joined: Sat Apr 02, 2011 4:13 pm

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Sat Apr 02, 2011 4:17 pm

HI there,
I just my sxt setup, but I can´t get more than 36MB bandwidth test. What happended to the 200mb transfer rate ?????
Is there any special of setting up the SXT routerboard as far as configurations ?
Thanks.

BTW. The ptp it is only 1km.
 
ldvaden
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 201
Joined: Sun Oct 30, 2005 8:27 pm
Location: North Texas

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Sun Apr 03, 2011 12:52 am

HI there,
I just my sxt setup, but I can´t get more than 36MB bandwidth test. What happended to the 200mb transfer rate ?????
Is there any special of setting up the SXT routerboard as far as configurations ?
Thanks.

BTW. The ptp it is only 1km.
The HT-Extension-Channel defaults to OFF. That may be your issue.

regards/ldv
 
ilhanet
newbie
Posts: 27
Joined: Sat Apr 02, 2011 4:13 pm

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Mon Apr 18, 2011 4:23 am

HI there,
I just my sxt setup, but I can´t get more than 36MB bandwidth test. What happended to the 200mb transfer rate ?????
Is there any special of setting up the SXT routerboard as far as configurations ?
Thanks.

BTW. The ptp it is only 1km.
The HT-Extension-Channel defaults to OFF. That may be your issue.

regards/ldv
Yes, you were right. I turned them on and it went up to 270mbps/243mbps tx/rx rates.
I still trying to get it to 300mbps.
 
lazerusrm
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 162
Joined: Sat Jan 29, 2011 7:56 am

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Mon Apr 18, 2011 8:52 am

With the RB-SXT

--If you use NV2, Remember it (for now) Requires a GI (Guard Interval) Of 800Ns, So that means MAX. Negotiated Air Rate is 270Mbps. With Nstreme you coan use a 400Ns GI And Achieve full 300/300 Air Rates However, The SXT Has a 100M Port, so is not necessary / important to use Nstreme for that reason alone. I've also noticed that it is common for the SXT to drop lower the rate when not much bandwidth is being used, and then will switch to a high modulation as more traffic flows.

I've used a number of them, and they work great. I have a set that get about 15 Megabits of Data across a link that is about -81/-84 DBm in 802.11A / NV2 With only one chain enabled!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
ilhanet
newbie
Posts: 27
Joined: Sat Apr 02, 2011 4:13 pm

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Wed Apr 20, 2011 2:29 pm

With the RB-SXT

--If you use NV2, Remember it (for now) Requires a GI (Guard Interval) Of 800Ns, So that means MAX. Negotiated Air Rate is 270Mbps. With Nstreme you coan use a 400Ns GI And Achieve full 300/300 Air Rates However, The SXT Has a 100M Port, so is not necessary / important to use Nstreme for that reason alone. I've also noticed that it is common for the SXT to drop lower the rate when not much bandwidth is being used, and then will switch to a high modulation as more traffic flows.

I've used a number of them, and they work great. I have a set that get about 15 Megabits of Data across a link that is about -81/-84 DBm in 802.11A / NV2 With only one chain enabled!

HI there,
and how Am I supposed to set these parameters ?Because, in ROS 5.x HT Guard Interval has "any" and "long".
Thanks.
 
User avatar
BrinkNetworks
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 56
Joined: Wed Mar 09, 2011 5:31 pm
Location: Edmond, OK
Contact:

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Fri Apr 22, 2011 10:44 pm

I wrote a tutorial on how to configure your SXT to get the maximum throughput possible....at least in a "lab" setting.

See this post here:

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=51125

Hope that helps!
 
godovic
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 52
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:52 pm

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Mon Dec 26, 2011 1:13 pm

hi,

I dont have ht extension channel options in wireless HT ?
Do I have to enable something else?
 
User avatar
mahnet
Long time Member
Long time Member
Posts: 654
Joined: Tue Jul 07, 2009 9:11 pm

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Mon Dec 26, 2011 4:33 pm

hi,

I dont have ht extension channel options in wireless HT ?
Do I have to enable something else?
upgrade ur ROS And use wireless N
 
godovic
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 52
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:52 pm

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Mon Dec 26, 2011 4:42 pm

hi,

I dont have ht extension channel options in wireless HT ?
Do I have to enable something else?
upgrade ur ROS And use wireless N
I already did that.. running newest firmware and 5.11 OS
the wireless is set to N only, and channel to 20/40 HT above...

Shoud I setup my access point as brigde, station brigde or something else.. I need only point to point link.
tnx
 
User avatar
BrinkNetworks
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 56
Joined: Wed Mar 09, 2011 5:31 pm
Location: Edmond, OK
Contact:

Re: RB-SXT real tcp throughput data / picture

Thu Dec 29, 2011 7:54 am

HT Extension Channel was actually moved into the "Channel Width" Drop down menu. As long as you're using "20/40Mhz HT Above or Below" you're using an extension channel.

Hope that helps!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests