Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
zervan
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

cyclic rebooting after data rates change?

Tue Jul 12, 2011 11:12 pm

Last night I had a stress time - I was "playing" with data rates on one of three wireless cards R52nM (not important one) on RB433 used as access point to three networks and after some change I've completely lost connection despite the fact, I was connected through other card. So I had to go to roof with devices early morning to found out what's wrong.

I was hearing booting beeps one after another - RB433 was restarting itself every few seconds (but I am not using Watchdog function with Watch Address). So I opened the box, removed the card I was playing with before and then system was working fine. I thought the card is damaged, but I tried to give it back - system was restarting again. I tried to disconnect antenna only and - it was working! Obviously restart was incurred by client connection. So I have changed data rates back and connected antenna back and everything was fine again.

I'm attaching screenshots from WinBox - working situation has default rates, restarting situation has custom configured data rates - ok, I know they were not good (no basic rate), but as I said - I was just "playing". But the problem is - is it normal that RB is restarting itself after this kind of change or is it a bug?

One more information - client of this card has an old WiFi device (router) working on 802.11b only (max 11 Mbps). I have also autosupout files if it would help.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
marceloru
newbie
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 12:00 am
Location: Argentina

Re: cyclic rebooting after data rates change?

Mon Jul 18, 2011 1:17 am

routeros version?
 
User avatar
zervan
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: cyclic rebooting after data rates change?

Mon Jul 18, 2011 9:14 am

Version 5.5. I've contacted Mikrotik support and they found the problem. Next version should be ok. Now I am going to test it.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
marceloru
newbie
Posts: 48
Joined: Tue Jul 08, 2008 12:00 am
Location: Argentina

Re: cyclic rebooting after data rates change?

Tue Jul 19, 2011 8:01 am

I had the same problem with that version, I had to remove the wireless card (as did you) to enter again and reconfigure with winbox
 
User avatar
zervan
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: cyclic rebooting after data rates change?

Tue Jul 19, 2011 8:36 am

It's not necessary to remove the card, it's enough to disconnect antenna.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE
 
User avatar
zervan
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Fri Aug 20, 2010 10:43 pm
Location: Slovakia
Contact:

Re: cyclic rebooting after data rates change?

Sat Jul 23, 2011 1:25 pm

Today I've tested it with 5.6 (test release) and it is working correctly now, the problem is fixed.
Dusan Zervan from Slovakia
MTCNA, MTCRE

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], viking325is and 12 guests