Community discussions

MikroTik App
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

isolation forwarding

Mon Nov 07, 2005 11:25 pm

Hi

I know this is more like a google question but can someone please write me an example of firewall rule, situation is that I want all of wifi clients to isolate bu when I do so I cant manage to forward ip to each other.
I want to do that because of some ports that I want to block thanks...
 
User avatar
dwright
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 158
Joined: Fri May 28, 2004 1:10 pm
Location: Mchenry, Il

Fri Nov 18, 2005 9:00 pm

Not sure what exactly you are trying to accomplish. Are you saying that you want all your wireless customers on your ap to go through the firewall when establishing connection with each other?

have you tried setting the default forward on the wireless off? If your using the access list, make sure you turn it off there as well.

Dan
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Sat Nov 19, 2005 12:28 am

i realyl did not get your question. what do you want the firewalls to do
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

SOrry

Mon Nov 28, 2005 12:56 am

sorry Im late :),

well they are not customers but friends,and what I would like to di is to isolate them, and then make bandwith controll amongst them.. so that everybody can download files from each other at say 100kB/s...
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Mon Nov 28, 2005 11:39 pm

so i guess you want to ensure each connection has a download rate of 100kb/s
or that each ip has a max of 100kb/s
or you want connection of a pair of ip's to be limited to 100kb/s
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

Wed Nov 30, 2005 10:06 pm

I want a connection of a pair of IPs to limit to 100 kB/s i repeat there is no internet connection... example...

One wifi client connects to AP another wifi client connects to the same IP when one tries to take some file from another transfer rate has to be for example 100 kB/s...
tHANKS
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Thu Dec 01, 2005 2:11 am

well i know that is possible by specifing it singly within the queues table but i dont know of any way that can be automatic.
i know if you set the queus mannually u can get everyone up. then for safer work u can so that no connection is left unhandled u can specify an amount of bandwidth to everyother connection.
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

.....

Thu Dec 01, 2005 3:38 pm

Yes, but how to setup queues simple queues wont work? :)
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Fri Dec 02, 2005 12:20 am

WHAT DO YOU MEAN THEY WOUNT WORK YOU TRIED IT RIGHT. SO WHAT YOU DOING AND WHAT GOES WRONG?
THEN IF YOU WANT TO USE ANY OTHER TYPE OF CONTROL YOU WILL NEED TO MARK THE FLOW OF THE TRAFFIC YOU WANT TO SHAPE BEFORE YOU CAN SHAPE IT.

I HOPE THAT HELPS!!
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

...

Fri Dec 02, 2005 12:53 am

well SQ works fine but between eth and wifi... but on the same interface SQ wont work... Ill have to read a little more theory before I ask questions :)
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Fri Dec 02, 2005 2:04 pm

now ur getting the hang of it. if u v any problems after reading then u can ask
 
npero
Member
Member
Posts: 317
Joined: Tue Mar 01, 2005 1:59 pm
Location: Serbia

Fri Dec 02, 2005 5:44 pm

Need to disable default forward then for every client define different subnet only then you can traffic shaping between wireless clients.

Pozdrav...
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

---

Sat Dec 03, 2005 2:49 pm

Huh I really need more reading, a guesed that I have to do that... thanks

Pozdrav, Bajmok jel??
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

just one more thing

Sun Dec 04, 2005 11:11 pm

well I want to see if I got it...
if I define 192.168.2.0/29 then I can have 32 users that I can do traff shaping, end everyone of them must be on a diff subnet for example:

user 1: 192.168.2.1/29
user 2: 192.168.2.9 /29 between these 3 users I can do traff shape
user 3: 192.168.2.17/29
user 4: 192.168.2.18/29 between user 3 and 4 I cant do traff shape

am I wright
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Mon Dec 05, 2005 12:12 am

:
Last edited by nowoxi on Mon Dec 05, 2005 12:14 am, edited 1 time in total.
 
nowoxi
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Tue Aug 30, 2005 2:47 am
Location: nigeria

Mon Dec 05, 2005 12:12 am

if it answers what ur asking
users on the same subnet use the same bandwidth and users on different subnet use the bandwidth you set for its subnet. the size of the subnet at that point doesnt matter.
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

--

Mon Dec 05, 2005 9:34 pm

I know it doesnt matter I just asked if Im wright cuz I want to shape every user there are 16 users at the moment...
 
ofasa
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 104
Joined: Tue Jul 20, 2004 11:42 pm

Tue Dec 06, 2005 3:24 pm

This'll be easily done with PPPoE.
 
titius
Member
Member
Topic Author
Posts: 338
Joined: Mon Oct 17, 2005 11:43 am
Location: Titel Serbia

---

Tue Dec 06, 2005 3:28 pm

thanks, i figured it out somehow, pppoe no comPlications plese this is simple village wifi comunity nothing more ...

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 47 guests