Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
NoXy
just joined
Topic Author
Posts: 15
Joined: Thu Sep 15, 2005 11:07 am
Location: Hungary

PPPoE server: ether1, bridge1 or both should set proxy-arp?

Sat Nov 12, 2005 8:29 pm

Hi!

I'm going to install a server with MT 2.9.6


(ether1) (Wlan1 AP)
( bridged as bridge1)

I have both pppoe and normal ethernet users through wlan AP.

Wich interface should I set proxy-ARP on??? bridge1 ether1 or both????

Regards NoXy
 
User avatar
tneumann
Member
Member
Posts: 394
Joined: Sat Apr 16, 2005 6:38 pm
Location: Germany

Sat Nov 12, 2005 9:55 pm

You told us nothing about your IP configuration on these interfaces (ether and wlan-ap), or even if you have configured IP for these interfaces at all.
Since proxy-arp is a Layer 3 / IP concept, your question is meaningless without this information.

--Tom
 
User avatar
NoXy
just joined
Topic Author
Posts: 15
Joined: Thu Sep 15, 2005 11:07 am
Location: Hungary

Sat Nov 12, 2005 10:10 pm

okay

So bridge1 has address 10.1.0.10
client connecting through pppoe has ip from 10.1.0.0/24 subnet

clients using simple ethernet connection (WLAN, no PPPoE) 192.168.1.0/24

regards
NoXy
 
User avatar
tneumann
Member
Member
Posts: 394
Joined: Sat Apr 16, 2005 6:38 pm
Location: Germany

Sat Nov 12, 2005 11:02 pm

On which interface do you have an address for 192.168.1.0/24 ?

--Tom
 
SST
just joined
Posts: 4
Joined: Tue Sep 13, 2005 5:30 pm

Sziasztok!

Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Esetleg ha van kedved jerr fel az sst pont jetos pont com oldalra 1 kis eszmecsere érdekében ha gondolod és van kedved.

Üdv Slys!

Who is online

Users browsing this forum: sutrus, timotei and 91 guests