Page 1 of 1

vlan configuration help across wireless

Posted: Tue Sep 27, 2011 7:34 pm
by lctn
I'm helping a school that has set up a guest wireless access vlan across multiple buildings. It works fine for everyone, including the one out-building that is connected via bridged mikrotik radios using nstreme (5ghz). That is, as long as they go out to the Internet it works perfect. However, if they attempt to access the guest login page on their sonic device (vlan 150/192.168.40.0/24 ), or a local (172.18.0.0/16) web-site in the main building, they get an initial hit on the page, as if it will load, but then it finally fails. Users on vlan 150 are able to ping devices on vlan1 and 150, just can't bring up web pages.

At the moment, I do not have any vlan configurations on the mikrotik wireless. We are using 433 boards and sr71 cards.

Re: vlan configuration help across wireless

Posted: Tue Sep 27, 2011 10:58 pm
by skye1
The guest vlan can access the Internet OK, but cannot open guest login nor access internal sites,
Are you using Mikrotik hotspot to deliver login? also if you may ping both directions accross net have you tried opening sites/login by IP address to see if it is an internal resolution issue? Post a description of the topo because it is helpful to maybe find the problem.
Best Regards

Re: vlan configuration help across wireless

Posted: Tue Sep 27, 2011 11:09 pm
by lctn
They are using a Sonic Wall for the guest access. I set the point to point wireless up a few years ago. Just using bridging and nstreme, nothing else. I will make arrangements to remote in tomorrow and retrieve the config info.

Re: vlan configuration help across wireless

Posted: Wed Sep 28, 2011 6:23 pm
by lctn
I have attached a config from one of the radios for review.

Re: vlan configuration help across wireless

Posted: Thu Sep 29, 2011 10:08 pm
by lctn
bump