Page 1 of 1

Problem with p2p 55 KM

Posted: Wed Sep 28, 2011 12:58 am
by Milan0
Hi,
I have problem with p2p I'm using dish 32db in tow side
and rb433 with Xr5, and I'm using super channel 5800
when the bandwidth reach to 5mb/sec the ping became to much high between tow points
Image
note/ I'm using bridge mode with station wds
I'm asking about best channel i can use in this case
or what is the best configuration i can do
i'm attached my configuration for tow side
Thanks

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Wed Sep 28, 2011 5:43 pm
by 0ldman
Try nstreme. My 37km link works much better with nstreme on v3.30. v5 doesn't seem to automatically configure ack for long links as well as 3.30 in my experience.

I would enable nstreme and see what happens.

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Wed Sep 28, 2011 5:47 pm
by ne0031
As 0ldman said, nstreme first. This will clean up some timing issues. Then check your CCQ. How is your fresnel?

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Wed Sep 28, 2011 6:41 pm
by Milan0
Thanks Guys its seem so good effect and my ccq now 100%
thanks for your answers and quick response

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Fri Sep 30, 2011 1:25 am
by dunga
I am happy about this topic.

Based on this statement,
Try nstreme. My 37km link works much better with nstreme on v3.30. v5 doesn't seem to automatically configure ack for long links as well as 3.30 in my experience.

I would enable nstreme and see what happens.

and this
Thanks Guys its seem so good effect and my ccq now 100%
thanks for your answers and quick response
I have similar setup, but where do someone set the nstreme in the wireless. What does it do and what is the impact of it on link.

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Fri Sep 30, 2011 3:38 pm
by Milan0
How is your fresnel?
sorry cant understand what is the fresnel

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Fri Sep 30, 2011 3:41 pm
by Milan0
I have similar setup, but where do someone set the nstreme in the wireless. What does it do and what is the impact of it on link.
nstreme first. This will clean up some timing issues

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Fri Sep 30, 2011 3:59 pm
by n21roadie
How is your fresnel?
sorry cant understand what is the fresnel
http://www.terabeam.com/support/calcula ... l-zone.php

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 01, 2011 12:40 am
by dunga
Hello all,
please, i want to ask question based on this two radio, is this link good to transfer or transmit about 4mbps of bandwidth.


See the connections below;
client pont to point.JPG
client ping response.JPG

If not good, what will i do to achieve a better signal strength to improve the link. This is the point to point connection using mikrotik rb411.Again, i want to know the effect of nstreme in point to point wireless link connection. What is the best way to enable nstreme in mikrotik.

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 01, 2011 1:40 am
by Milan0
If not good, what will i do to achieve a better signal strength to improve the link. This is the point to point connection using mikrotik rb411.Again, i want to know the effect of nstreme in point to point wireless link connection. What is the best way to enable nstreme in mikrotik.
Can i ask u , which Mini Pci u used??
and how many Km between tow link?
and i see u can change the channel i'm sure its will be better

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 01, 2011 1:52 am
by dunga

Can i ask u , which Mini Pci u used??
and how many Km between tow link?
and i see u can change the channel i'm sure its will be better
I am using Mini PCI - 350mwatts
distance for the link = 5-7km

Did that give u any idea?

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 01, 2011 2:39 am
by Milan0

Can i ask u , which Mini Pci u used??
and how many Km between tow link?
and i see u can change the channel i'm sure its will be better
I am using Mini PCI - 350mwatts
distance for the link = 5-7km

Did that give u any idea?
Try use Xr5 its better with this distance and im sure u will get CCQ 100%

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 01, 2011 9:31 am
by dunga
I have seen my pigtail will not mtach that of xr5 as you suggested.

I need a detailed way to configure nstreme dual slave using an rb411 with 1 wlan and ether interface between router a and router b

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 01, 2011 2:38 pm
by Milan0

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Mon Oct 03, 2011 5:07 pm
by dunga
Thanks,
The link you sent to me is for configuration with 2 wlan interface, but what i have is just ether1 and wlan1.

How do i go about it.

again just look at this link and give me your suggestions and advice. I establishe3d this link, on point - point connection. When i do bandwdith test, see the reply/response time for the two links.

Find the pictures below
bandwdith test and ping test.JPG
client ping response.JPG
client ping response.JPG
Is this a good link or i shd make some adjustments to the links

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Thu Oct 06, 2011 2:24 am
by Milan0
I'm so sorry i don't have information about that
may be another one can help you

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Thu Oct 06, 2011 4:29 am
by mgutz2
ap site, configure it as the first graphical client side configure it as the figure 2.
for the bridge on backbone it is more reliable use the mpls bridge, wds is more inefficient. check this link and sorry by my english.
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transpare ... using_MPLS

Re: Problem with p2p 55 KM

Posted: Sat Oct 08, 2011 4:42 pm
by dunga
thanks,
i have gone thru the link, but a bit confused. Will i need to disable the wds i created in the both radio. What happens to the ether1 interface,no mention was made about it. The bridge interface has an ip address what interface will now take the ip address.

Thanks