Community discussions

MUM Europe 2020
 
hussain2015
just joined
Topic Author
Posts: 11
Joined: Thu Nov 17, 2005 6:46 pm

I want urgent hellp

Tue Nov 22, 2005 7:22 pm

I have a problem
I have wireless network
and have pppoe connect so the customers can enter through dial up
but right now theres is a problem that customer can have internet with or without dial up
what to do
what setup change it
thanks
 
ofasa
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 104
Joined: Tue Jul 20, 2004 11:42 pm

Tue Nov 22, 2005 9:35 pm

Don't assign an IP address to the PPPoE interface!
 
User avatar
acim
Member
Member
Posts: 424
Joined: Mon Sep 12, 2005 12:26 am
Location: Serbia
Contact:

Wed Nov 23, 2005 3:08 am

Or make firewall rule in forward chain to drop all traffic from DHCP assigned pool of addresses.
 
hussain2015
just joined
Topic Author
Posts: 11
Joined: Thu Nov 17, 2005 6:46 pm

Wed Nov 23, 2005 2:15 pm

Thanks for fast reply
but
please,I want more than that
I want to tell me from where I can change this setup firewall or other
I afraid do other wronge steps and get down whole network
 
User avatar
HarvSki
Member
Member
Posts: 388
Joined: Fri May 28, 2004 3:37 pm
Location: London, UK

Wed Nov 23, 2005 11:55 pm

Using winbox - goto a Terminal window and press ctrl-x this will put you in safe mode, if you break the router it will roll back the config to before ctrl-x

as ofasa said remove the IP address from the PPPoE interface, then only people who use PPPoE will get a connection.

Once you are OK with your router changes go back to the terminal window and press ctrl-x again to commit your config.

For more help you must post your config for interfaces, IP addresses, firewall rules etc.
 
hussain2015
just joined
Topic Author
Posts: 11
Joined: Thu Nov 17, 2005 6:46 pm

Fri Nov 25, 2005 8:20 am

this is pic to my setup can you check it plz

http://www.al-ghari.com/newspic/1.GIF
Image
 
User avatar
FOV
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 69
Joined: Tue Nov 29, 2005 5:34 pm
Location: ARGENTINA

Thu Jan 05, 2006 4:06 pm

Hi Hussain, I´trying to configure a MTK routerboard with the same congi.
Colud you pls send me your config?

I failed with great succesfull.

I can´t be the wirelees lan to run.

my e-mail if you want to send me directly, is:

fernando.vazquez@abentus.com

Thanks in advance

Fernando
 
hussain2015
just joined
Topic Author
Posts: 11
Joined: Thu Nov 17, 2005 6:46 pm

Thu Jan 05, 2006 4:41 pm

I will help you as much as I can
just tell me what you want
or what problem you faced

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests