Community discussions

MikroTik App
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

maximum wds for R52hnd

Fri Oct 28, 2011 11:55 pm

hi
how many ap-wds (repeater) is supported by R52HNd?

i added only 4 ap in wds mode and then internal ping goes up to 2500 ms!!!!

when only 1 ap is connected in wds mode ping is 2 ms
what is the problem?
(RB433AH-R52HNd-Sector ItElite 2.4ghz)
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1841
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 12:32 am

Every WDS interface cuts your throughput in half. So plan accordingly.
C.Brown

cbrown[at]cbrown.co
Telegram: @chris4brown
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 10:43 am

what device can i use that be powerfull in this case?
 
User avatar
sadeghrafie
Long time Member
Long time Member
Posts: 515
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:28 am
Location: Bushehr, IRAN

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 11:10 am

Vahid jonn, salam
First you need a network plan which means determine:
What do you want from this network?
How many users do you have?
How much is the coverage area for wireless network?
How many station do you have?
What kind of devices do you use?
How much bandwidth satisfy you for each WDS peer?
and so on :D
Mikrotik Route My Life

Someone Says: Don't forget to give karma
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 3:26 pm

سلام برادر. از اینکه تو غربت به داد ما رسیدی ممنون
i want to share about 10mg internet to about 200 users in 2.4 and 5.8 g
there is no problem in 5.8 but in 2.4 i need to use some ap's as wds repeater.
انگلیسی ام خوب نیست
i think that pci devices such xr2 or r52hn are not powerfull to process about 5-10 wds ap.
i am using RB433AH+XR2+Sectore itelite 15db (not mimo)
coverage is about 5 km. and there is no problem in signal
the other side device may be an outdoor ap or laptops internal wifi or mobile device or internal ap for repeating the signal
maximum aps that may connect to this sector is about 30.
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1841
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 7:42 pm

i want to share about 10mg internet to about 200 users
That's not even going to be usable.
C.Brown

cbrown[at]cbrown.co
Telegram: @chris4brown
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179
 
User avatar
sadeghrafie
Long time Member
Long time Member
Posts: 515
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:28 am
Location: Bushehr, IRAN

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 9:08 pm

i want to share about 10mg internet to about 200 users
That's not even going to be usable.
Yes It is usable in IRAN :lol:
Mikrotik Route My Life

Someone Says: Don't forget to give karma
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1841
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 9:11 pm

Haha, I guess I have never used the internet in Iran and it sounds like I don't want to. :-D
C.Brown

cbrown[at]cbrown.co
Telegram: @chris4brown
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179
 
User avatar
sadeghrafie
Long time Member
Long time Member
Posts: 515
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:28 am
Location: Bushehr, IRAN

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 9:17 pm

من اگه جای تو بودم از این روش استفاده نمی کردم چون تجربه خوبی ازش ندارم
به جاش نانو استیشن ام 2 بخر که دو تا پورت لن داره
باقیشو از شکل زیر ببین
Wi-Net2.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Mikrotik Route My Life

Someone Says: Don't forget to give karma
 
User avatar
sadeghrafie
Long time Member
Long time Member
Posts: 515
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:28 am
Location: Bushehr, IRAN

Re: maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 9:22 pm

Haha, I guess I have never used the internet in Iran and it sounds like I don't want to. :-D
you may visit http://www.speedtests.net/world/

find Iran's rank :cry:
Mikrotik Route My Life

Someone Says: Don't forget to give karma
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1841
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

maximum wds for R52hnd

Sat Oct 29, 2011 11:48 pm

Wow 0.60 down. That sucks. I thought our 6m down was bad.
C.Brown

cbrown[at]cbrown.co
Telegram: @chris4brown
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: maximum wds for R52hnd

Sun Oct 30, 2011 9:43 am

oh iran!!!

this image is good but i dont want to use 2 ap.( one for station and one for ap )
i want to use wds to use only one ap that acts as ap and client
 
User avatar
sadeghrafie
Long time Member
Long time Member
Posts: 515
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:28 am
Location: Bushehr, IRAN

Re: maximum wds for R52hnd

Sun Oct 30, 2011 9:46 am

So.... you can use Nano M2 as AP wds too.
Mikrotik Route My Life

Someone Says: Don't forget to give karma
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: maximum wds for R52hnd

Wed Nov 02, 2011 12:38 am

yes.nano m2 is better.
but what the aplication of xr2+itelite sector ? (about 450000 tooman)
money!!!!!!
 
User avatar
sadeghrafie
Long time Member
Long time Member
Posts: 515
Joined: Sat Nov 14, 2009 11:28 am
Location: Bushehr, IRAN

Re: maximum wds for R52hnd

Wed Nov 02, 2011 8:45 am

If you already bought them, I think You can use them in other project not in wireless repeater. NSM2 is more cheaper solution.
Mikrotik Route My Life

Someone Says: Don't forget to give karma

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests