Community discussions

 
siddhartha
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Mon Oct 31, 2011 12:09 pm

RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Thu Nov 03, 2011 12:55 pm

Hey there. I have a set up 25 km link with 29 dBi gain antennas using RH433AH board and R52Hn interface. The link is station wds(one side) - bridge(other side).
I am using wireless N-only, two chains, 20/40MHz above, long guard interval, maximum Tx power(30 dBm), and my TX/RX signal strength is -71/-70 dBm (which is swell). When I do a bandwidth test I get only 10Mbps(both ways) throughput. I need to reach at least 30 in both ways(60 Mbps total). I have selected two HT MCS, MCS4(was initially set when they were set on site) and yesterday I added MSC15(helped a tiny bit, from 7 to 10Mbps) . I am afraid that if i deselect the MSC4, the link will go down and I wont be able to access it remotely (since I need to do that). How do I amp the throughput and still gain access to the sites? Help tnks
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1840
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

Re: RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Thu Nov 03, 2011 5:41 pm

Those are not 30dBm cards. You will burn them up if you run them at that for too long. Are you using NV2?
C.Brown

cbrown[at]ravenrocknetworks.com
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24268
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Fri Nov 04, 2011 9:47 am

you need to use txpower "default", if you put it at 30dbm, just like cbrown said, you will destroy the card
No answer to your question? How to write posts
 
siddhartha
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Mon Oct 31, 2011 12:09 pm

Re: RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Fri Nov 04, 2011 11:07 am

OK so i did what you said and it busted the throughput to 15/15 Mbps which is not the desirable value. At the beginning, when the link was set up, it went 34/34 Mbps. I was wondering if the drop of throughput is maybe caused by the fact that i was transmitting with 30 dBm and now the cards are messed up or something. Tnx
 
siddhartha
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Mon Oct 31, 2011 12:09 pm

Re: RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Fri Nov 04, 2011 2:10 pm

The CCQ is quite low 20/20. I think this is why the throughput is low. How can i increase it?
 
siddhartha
just joined
Topic Author
Posts: 13
Joined: Mon Oct 31, 2011 12:09 pm

Re: RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Fri Nov 04, 2011 2:37 pm

pic1.png
So this is in registration.
I dont know why HT20-4 has spikes like that one. The others are pretty harmonic. Also what is the Signal Strength Ch.1 and why is it -100/-100 dbm?
pic2.png
This is the configuration in wireless
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
rodolfo
Long time Member
Long time Member
Posts: 543
Joined: Sat Jul 05, 2008 11:50 am

Re: RH433AH+R52Hn 25km link throughput problem.

Sat Nov 05, 2011 7:55 pm

use:
frequency-mode=reglatory-domain
country=[your country]
then tune antenna-gain (i.e. set to 0)

you have problems in ch1: -100dbm indicates a broken radio, a broken calble or something wrong in antennas

you must obtain at least -64dbm

a low ccq (when there is traffic in interface) could indicate you use a busy frequency: use frequency scan to see if there is a free one

it seems you use 5200mhz (but we see the station side): if yes, antennas you use are built for this frequency ? or they have too much vsvr at this freq? try to change frequency

try to use 'nstream' in bridge and 'any' in station and see if ccq improves (when traffic pass in the interface)
rodolfo
IZ0UQV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests