Community discussions

 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: NV2 disconnect problem

Mon Oct 01, 2012 11:11 pm

ManyX, why don´t do the same test with the v5.21rc1? is the best version for NV2
I have just test with 5.21rc1 - view and rate

NV2
nv2-m.JPG
NSTREME
nstreme-m.JPG
802.11
802-11-m.JPG

The best wireless protocol in my opinion is 802.11 for now
bandwidth is realy very good compared to nstreme or nv2 (I have never seen 60Mbit on nstreme or nv2).
ping when link is not used in 100% is acceptable in many ways is better then nv2 look at last link.
more resistant for interference.
stability is acceptable finally one day I saw uptime.

I believe more and more that I did well I changed to 802.11 and disabled nv2

http://iv.pl/images/27027116789553298514.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 2279
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 10:05 am

Mayby is something wrong with rc1? Build time 21.Sep
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
batot
just joined
Posts: 20
Joined: Thu Sep 02, 2010 2:30 pm

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 12:02 pm

My hardware:
RB433 + DNMA-92, 5GHz-only-N, NV2, ~5 users (only one mPCI card) in metal box.
Freq usage: 5620MHz - 0%
Scan frequency: frequency 5620MHz free

admin@GASZ_3] > interface wireless registration-table print
# INTERFACE MAC-ADDRESS AP SIGNAL-STRENGTH TX-RATE UPTIME
0 GASZ_3_H 00:00:00:00:00:5C no -56dBm 150.... 6d1h31m53s
1 GASZ_3_H 00:00:00:00:00:F3 no -73dBm 135.... 2d21h19m41s
2 GASZ_3_H 00:00:00:00:00:0C no -67dBm 135.... 13h41m
3 GASZ_3_H 00:00:00:00:00:BB no -57dBm 150.... 28m20s
4 GASZ_3_H 00:00:00:00:00:4D no -51dBm 58.5... 1m53s

GASZ_3] > interface wireless print
Flags: X - disabled, R - running
0 R name="GASZ_3_H" mtu=1500 mac-address=00:00:00:00:00:F8 arp=enabled interface-type=Atheros 11N mode=ap-bridge ssid="GASZ_3" frequency=5620 band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-ht-below scan-list=default
wireless-protocol=nv2 wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=no default-ap-tx-limit=0 default-client-tx-limit=0
hide-ssid=no security-profile=default compression=no
[@GASZ_3] > log print
oct/01 08:49:52 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 08:49:57 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 08:58:54 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 08:58:59 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 09:37:23 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 09:37:28 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 10:16:38 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 10:16:48 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 10:28:30 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 10:28:35 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: connected 
oct/01 10:42:23 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 10:42:28 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 11:14:02 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 11:14:07 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 11:20:24 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 11:20:30 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: reconnecting 
oct/01 11:20:30 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 11:22:57 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 11:23:02 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: reconnecting 
oct/01 11:23:02 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 12:11:35 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 12:11:41 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 12:21:44 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 12:21:49 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 12:48:29 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 12:48:34 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 13:18:19 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 13:18:24 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 13:30:15 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 13:30:20 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 14:09:47 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, control frame timeout 
oct/01 14:09:53 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 14:51:25 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, control frame timeout 
oct/01 14:51:30 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 15:11:48 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, control frame timeout 
oct/01 15:11:53 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 15:32:11 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, control frame timeout 
oct/01 15:32:17 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 16:20:03 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 16:20:08 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 16:25:56 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 16:26:01 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 17:30:07 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 17:30:12 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 18:36:54 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 18:36:59 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: connected 
oct/01 19:25:30 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 19:25:35 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 19:26:54 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 19:26:59 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: connected 
oct/01 19:30:40 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 19:30:45 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 20:17:58 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 20:18:03 wireless,info 00:00:00:00:00:0C@GASZ_3_H: connected 
oct/01 20:27:26 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 20:27:31 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 20:31:42 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 20:31:48 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 21:09:54 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 21:09:59 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 21:14:56 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 21:15:02 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 21:47:46 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 21:47:51 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
oct/01 22:23:31 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 22:23:36 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
oct/01 22:24:06 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
oct/01 22:24:11 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
00:22:54 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
00:22:59 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
00:37:45 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
00:37:50 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
01:04:53 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
01:04:58 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
02:44:07 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
02:44:17 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
04:58:17 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
04:58:23 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
05:34:31 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
05:34:36 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
06:26:17 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
06:26:22 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
06:36:44 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
06:36:49 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
07:21:20 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
07:21:25 wireless,info 00:00:00:00:00:4D@GASZ_3_H: connected 
07:31:29 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
07:31:34 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
08:27:02 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, not responding 
08:27:07 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected 
08:33:28 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: disconnected, control frame timeout 
08:33:33 wireless,info 00:00:00:00:00:BB@GASZ_3_H: connected
What do you do with NV2 that bad work?
This problem it's reportet to support@mikrotik.com.
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 12:17 pm

I noticed that if you switch to "5GHz-a" (disabled N mode) in many cases it really helps.
I have on sektor with Atheros 11N when enabled 5GHz-a/n my all CPE disconnect every few seconds.
CPE are mixed A and A/N

At present I recommend you enabled on AP: wireless mode: 802.11, HW.Protection Mode: cts-to self, HW.Protection Threshold: 512
On CPE: HW.Protection Mode: rts/cts

I test and this is the best way configuration in my case.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 12:52 pm

That many sector writes is a serious problem specially if the chip can only do 3million writes before its lifetime is over
please provide us support output file from that router.
This problem showed after upgrade from RouterOS v5.20 to v5.21rc1?
 
User avatar
siscom
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Tue May 26, 2009 6:37 pm
Location: Malta, EU.
Contact:

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 1:16 pm

Hi,

Supout file sent [Ticket#2012092566000729]
EDIT - Yes, this showed up after upgrade from v5.20 to v5.21rc1.

Rgds,
Mark.
Last edited by siscom on Tue Oct 02, 2012 3:55 pm, edited 1 time in total.
 
batot
just joined
Posts: 20
Joined: Thu Sep 02, 2010 2:30 pm

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 1:47 pm

Supout file sent [Ticket#2012100266000224]

Best Regards
Bartosz
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 3:42 pm

Ticket#2012100266000322
 
rmichael
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 718
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:00 pm

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 02, 2012 4:36 pm

@ManyX, I get almost 40% more throughput with TDMA size 8 vs 3, so try that in your test.
 
User avatar
siscom
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Tue May 26, 2009 6:37 pm
Location: Malta, EU.
Contact:

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 03, 2012 7:53 pm

Hi,

Seems that the improvements I thought v5.21rc1 had apart from solving the disconnect issue don't really exist :?

The disconnects are not there any more (at least not visible in the log) but the dismal throughput has returned. I can barely transport 1Mbps both ways in UDP bandwidth test using the exact same hardware and config. This is a few days after a successful 24hr bandwidth test running at 10/2Mbps.

Rgds,
Mark.
 
linek1980
newbie
Posts: 34
Joined: Thu Feb 03, 2011 1:39 pm

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 03, 2012 10:32 pm

2.4 GHz, 20 MHz, Band B/G, protocol NV2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
batot
just joined
Posts: 20
Joined: Thu Sep 02, 2010 2:30 pm

Re: NV2 disconnect problem

Thu Oct 04, 2012 2:55 pm

Image
What you thinking about this ? RB disconnect user but not all in this sime time from different mPci card !
Creazy ?
Have you any idea why ?
RB433 electrical working properly.
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: NV2 disconnect problem

Thu Oct 04, 2012 3:14 pm

you must change ROS to 5.21 on AP and CPE
send email to support with request for ROS 5.21
ROS 5.21 have improvement nv2
 
n21roadie
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1886
Joined: Fri Aug 07, 2009 10:36 pm
Location: Limerick,Ireland

Re: NV2 disconnect problem

Thu Oct 04, 2012 6:43 pm

Hi,

Seems that the improvements I thought v5.21rc1 had apart from solving the disconnect issue don't really exist :?

The disconnects are not there any more (at least not visible in the log) but the dismal throughput has returned. I can barely transport 1Mbps both ways in UDP bandwidth test using the exact same hardware and config. This is a few days after a successful 24hr bandwidth test running at 10/2Mbps.

Rgds,
Mark.
Is this where in a attempt to have NV2 operational for all types of antenna’s in all situations, performance is sacrificed to cross the board compatibility for antenna’s, maybe I am totally wrong but I have no problems with NV2 since I seriously addressed RF shielding on crowded masts, If I had a problem I would use a spectrum analyser along with analysing AC voltage supply and adding RF suppression beads to DC leads for equipment at the effected site.
N21roadie,
Network 100% MT for Now?
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: NV2 disconnect problem

Sat Oct 06, 2012 2:27 pm

yes speeds are going down with 5.21 and nstreme protocol are getting worse
and where is hide ssid
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: NV2 disconnect problem

Mon Oct 08, 2012 10:03 pm

Now I completely resigned from nv2 and nstreme

every new version on ROS is worse than last

Mikrotik team should focus on wireless because competition is very far in front of.
I also wanted to highlight that competition takes for routers that is more power full
then "cisko" :P look at advertisement on site :P

I wish all the best Mikrotik Team.
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 2279
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: NV2 disconnect problem

Tue Oct 09, 2012 10:37 am

Now I completely resigned from nv2 and nstreme

every new version on ROS is worse than last

Mikrotik team should focus on wireless because competition is very far in front of.
I also wanted to highlight that competition takes for routers that is more power full
then "cisko" :P look at advertisement on site :P

I wish all the best Mikrotik Team.
5.21 is still in RC stage. I hope that 5.21 final will have no problems with speed
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
Beeski
newbie
Posts: 34
Joined: Sat Apr 02, 2005 4:42 pm

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 12:17 am

Shields? Can you give more info?

Sector antenna shields like these:
http://www.rfarmor.com/cart/
and these:
http://www.ispsupplies.com/brands/Ubiquiti-Shield-Kits/

which keep unwanted interference from hitting your antenna
especially helpful with dual-polarity sector antennas
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 11:25 am

make sure you try latest v5.21 pre-release. (todays build)
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
siscom
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Tue May 26, 2009 6:37 pm
Location: Malta, EU.
Contact:

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 11:45 am

Hi,

Do we need to contact support for this release or are we to use the link provided to download the original v5.21rc1 release (which, BTW, does not work anymore)?

Rgds,
Mark.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 11:46 am

Hi,

Do we need to contact support for this release or are we to use the link provided to download the original v5.21rc1 release (which, BTW, does not work anymore)?

Rgds,
Mark.
You should ask support for access to development testing section, it has updated versions each day. since your rc1 there have been some 10 newer releases.
No answer to your question? How to write posts
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 6:35 pm

siscom, ManyX, mars please contact support@mikrotik.com about the issues with Nv2 speed after upgrading to this test release of v5.21. If you could provide us access to the links we could check what exactly is happening and also share what hardware and wireless cards you use.
Other users who upgraded to this test release, maybe you could share if your Nv2 speed is the same or worse after upgrade to v5.21 test release?
 
User avatar
siscom
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 183
Joined: Tue May 26, 2009 6:37 pm
Location: Malta, EU.
Contact:

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 7:46 pm

Hi Uldis,

Running the same test as per previous post i.e. 10Mbps/2Mbps. This seems to be running fine again without any change to AP or CPE settings, location or configuration.

I shall see if I can arrange access to MT staff.

Please email me on ticket number 2012092566000729 the IP address(s) that you shall connect from.
Also, please reply to same ticket regarding firmware issue.

Rgds,
Mark.
 
ffernandes
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 146
Joined: Mon Jun 23, 2008 11:20 pm

Re: NV2 disconnect problem

Wed Oct 10, 2012 10:57 pm

so far so good... with latest 5.21 rc.... 10-10-12 :X
nv2 going nice no disconnets... speed also good...
in all nv2 links!!!
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: NV2 disconnect problem

Thu Oct 11, 2012 6:05 pm

upgrading from 5.20 to 5.21 with mipsbe.npk there is no hide ssid and most of the advanced settings are gone
downgrading to 5.20 solves the problem
why is that?
Last edited by mars on Fri Oct 12, 2012 12:57 am, edited 1 time in total.
 
User avatar
ohara
Member
Member
Posts: 369
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:30 pm
Location: Warsaw

Re: NV2 disconnect problem

Thu Oct 11, 2012 10:46 pm

One of our 5Ghz-N NV2 network users has recently moved their CPE panel by coincidence. As a result the signal strenght went from -52 to -61/-67. There are two other CPE's in close vecinity - both of them were facing disconnects on daily basis. Now after he slighty moved the antenna, the other two CPE's do not disconnect anymore. Just as if the signal strenght in that area had been too high before. Would that be possible? AP is 5.11.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 10:18 am

upgrading from 5.20 to 5.21 with mipsbe.npk there is no hide ssid and most of the advanced settings are gone
downgrading to 5.20 solves the problem
why is that?
It should be so as we have removed most of the settings that we could from the winbox that are not used for Nv2 wireless protocol. The same applies for the nstreme protocol. Here you can see the matrix which features/settings are working which what wireless protocol:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Wireless_ ... res_Matrix
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 10:48 am

are you telling me we can not use hide ssid anymore in 5.21
if so then ros 5.21 is of no use to us
why dont you just fix it instead of removing settings that we are using
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 10:52 am

No that is not what Uldis said!

Settings that had never any effect on Nv2 have been removed from view. They still work the same as they used to work before. They are available in non-Nv2 modes.
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
honzam
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 2279
Joined: Wed Feb 27, 2008 10:27 pm
Location: Czech Republic

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 11:21 am

Latest build 5.21. On 5Ghz - N 2x2 PTP - better throughput than 5.20. Ping also good
LAN, FTTx, Wireless. ISP operator
 
n21roadie
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1886
Joined: Fri Aug 07, 2009 10:36 pm
Location: Limerick,Ireland

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 11:46 am

At long last information on what setting each protocol uses -

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Wireless_ ... res_Matrix

Well done Mikrotik
N21roadie,
Network 100% MT for Now?
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24077
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 11:47 am

At long last
1.5 years it's been there ;)
No answer to your question? How to write posts
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 4:21 pm

No that is not what Uldis said!

Settings that had never any effect on Nv2 have been removed from view. They still work the same as they used to work before. They are available in non-Nv2 modes.


so if hide ssid is on with the 802.11 protocol and we switch over to nv2 the hide ssid is still on and working even if you dont see it in winbox
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 4:54 pm

No that is not what Uldis said!

Settings that had never any effect on Nv2 have been removed from view. They still work the same as they used to work before. They are available in non-Nv2 modes.


so if hide ssid is on with the 802.11 protocol and we switch over to nv2 the hide ssid is still on and working even if you dont see it in winbox
yes the setting values remains the same - they are just not shown in the winbox for that specific wireless protocol.
 
rmichael
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 718
Joined: Sun Mar 08, 2009 11:00 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 5:08 pm

No that is not what Uldis said!

Settings that had never any effect on Nv2 have been removed from view. They still work the same as they used to work before. They are available in non-Nv2 modes.


so if hide ssid is on with the 802.11 protocol and we switch over to nv2 the hide ssid is still on and working even if you dont see it in winbox
yes the setting values remains the same - they are just not shown in the winbox for that specific wireless protocol.
The setting remains but it's only applicable to 802.11 mode. If setting is not visible it means that it's not supported.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 5:35 pm

yes rmichael that is correct
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 8:34 pm

The setting remains but it's only applicable to 802.11 mode. If setting is not visible it means that it's not supported.


so no hide ssid in nv2
come on mikrotik does it work or doesnt it
with hide ssid on we can do a scan and see the ssid
i think it is time to fix the problem
if you cant or dont want to please tell us then we can support other hardware
Last edited by mars on Fri Oct 12, 2012 8:39 pm, edited 1 time in total.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3424
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 8:38 pm

so no hide ssid in nv2
correct ;)
 
mars
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 228
Joined: Sun Mar 14, 2010 1:43 pm

Re: NV2 disconnect problem

Fri Oct 12, 2012 8:41 pm

why not it works for the other protocols

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests