Community discussions

MikroTik App
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 2:51 pm

hi
please see attached image
distance is only two meter
whats the problem in tx rate?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24663
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 2:53 pm

your signal is much too strong (-32). try to increase distance to get tx power -50 or -60
No answer to your question? How to write posts
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 3:02 pm

i tried tx power from 5 dbm to 17 and then default with no change.
i tried distance about 2 kilometer with no change
only when i enable just G and 54Mbps speed and disable all modes and speed the problem will solved and ccq=90 to 100
but my network is ptmp and i want good ccq and speed for clients that have good signal
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24663
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 3:03 pm

post an image when your Tx power will show -60
No answer to your question? How to write posts
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 3:41 pm

this is another AP
I forced to check good speeds and uncheck low speeds to increase ccq and speed
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 3:45 pm

and enable just G mode.
Last edited by vahid023 on Fri Aug 10, 2012 11:57 pm, edited 1 time in total.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24663
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 3:51 pm

I don't see CCQ in those images. What do you consider "bad CCQ"? What values do you get when signal is -60?
No answer to your question? How to write posts
 
n21roadie
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1896
Joined: Fri Aug 07, 2009 10:36 pm
Location: Limerick,Ireland

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 5:08 pm

Why have "uspecified" wireless protocol on the AP?
N21roadie,
Network 100% MT for Now?
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: Very Low CCQ!! help me

Fri Aug 10, 2012 11:55 pm

n21roadie: i dont know.whats the problem?
 
n21roadie
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1896
Joined: Fri Aug 07, 2009 10:36 pm
Location: Limerick,Ireland

Re: Very Low CCQ!! help me

Sat Aug 11, 2012 1:52 pm

I thought there was a screenshot of the AP on this post but on checking i don't see it, so maybe i confused this with another post which may have been opened at the time - sorry :?
N21roadie,
Network 100% MT for Now?
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: Very Low CCQ!! help me

Sun Aug 12, 2012 11:48 pm

i checked again and see that speed and ccq goes up after afew minutes

n21roadie : yes,i removed it because of my visible SSID.
 
n21roadie
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1896
Joined: Fri Aug 07, 2009 10:36 pm
Location: Limerick,Ireland

Re: Very Low CCQ!! help me

Mon Aug 13, 2012 11:55 am

i checked again and see that speed and ccq goes up after afew minutes

n21roadie : yes,i removed it because of my visible SSID.
Ok - You removed the screenshot of AP :o

If you are using on a AP a wireless protocol of "unspecified" this could confuse the CPE as it tries to decide which protocol to use, I use on all CPE’s “NV2, Nstreame, 802.11” on the AP I use select NV2 or Nstreme or 802.11, I never use “any” and no problems with network
N21roadie,
Network 100% MT for Now?
 
vahid023
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 63
Joined: Mon Sep 13, 2010 1:14 pm

Re: Very Low CCQ!! help me

Mon Aug 13, 2012 2:36 pm

i checked again and see that speed and ccq goes up after afew minutes

n21roadie : yes,i removed it because of my visible SSID.
Ok - You removed the screenshot of AP :o

If you are using on a AP a wireless protocol of "unspecified" this could confuse the CPE as it tries to decide which protocol to use, I use on all CPE’s “NV2, Nstreame, 802.11” on the AP I use select NV2 or Nstreme or 802.11, I never use “any” and no problems with network
thank you my friend.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 53 guests