Community discussions

MikroTik App
 
Insider
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 200
Joined: Mon Jun 27, 2005 4:51 pm
Location: Czech
Contact:

30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Oct 16, 2012 6:11 pm

Hi, I met some issue about getting superchannel with extrawidth channel for our purposes.

Once I am specifiing channel list in on RB751G it works ok, once applying same list on new RB2011UAS with channel licence it says: ---in scan-list unsupported channel

Any chance to get it sorted out? I gonna really need my single radio 350Mbit ASAP working :lol:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Frequency microwave transvertors, design, development, manufacture
http://Pojitko.cz
 
Insider
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 200
Joined: Mon Jun 27, 2005 4:51 pm
Location: Czech
Contact:

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Thu Oct 18, 2012 11:33 am

I will answer my self, seems like there is no support at the moment for RB2011UAS and channel width except 5,10,20,40Mhz channels .. You can tune in superchannel range, but with only regular channel

-

What a pitty :(
Frequency microwave transvertors, design, development, manufacture
http://Pojitko.cz
 
Lakis
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 701
Joined: Wed Sep 23, 2009 7:52 pm

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Fri Oct 19, 2012 12:04 pm

Yesterday I try it on RB800 (lcLevel6) with R52Hn
when I try to add wireless channel width 25Mhz, 30Mhz, 60Mhz it show me that my license level doesn't allow it!?
hope in next relies... :?
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Mon Oct 22, 2012 3:35 pm

Only AR92xx wireless chipsets support those custom channel options.
 
Insider
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 200
Joined: Mon Jun 27, 2005 4:51 pm
Location: Czech
Contact:

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Mon Oct 22, 2012 4:06 pm

Only AR92xx wireless chipsets support those custom channel options.
Any forevie for new generation will do the same ?
Frequency microwave transvertors, design, development, manufacture
http://Pojitko.cz
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Mon Oct 22, 2012 4:18 pm

in future we might add support for customer channel support for newer AR93xx chipsets as well.
 
Insider
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 200
Joined: Mon Jun 27, 2005 4:51 pm
Location: Czech
Contact:

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Mon Oct 22, 2012 4:26 pm

in future we might add support for customer channel support for newer AR93xx chipsets as well.
Please, please, please..

http://www.youtube.com/watch?v=X95d1KVl ... re=related
Frequency microwave transvertors, design, development, manufacture
http://Pojitko.cz
 
denis
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 71
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:27 pm
Location: Serbia

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Nov 06, 2012 9:57 am

OK ... this is something very new to me.
Uldis you said:
Only AR92xx wireless chipsets support those custom channel options.
I presume it came as a reply to Lakis's comment:
Yesterday I try it on RB800 (lcLevel6) with R52Hn
when I try to add wireless channel width 25Mhz, 30Mhz, 60Mhz it show me that my license level doesn't allow it!?
hope in next relies...
R52Hn is based upon AR9220 , or am I wrong: http://routerboard.com/R52Hn
So, what is the problem? What do we have to do to get 30 MHz channels enabled? There is no point in keeping it in mystery.
In other topic (http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=66437) on this forum you said:
you need to have superchannel license to use those custom channels - please write to support@mikrotik.com.
I thought that superchannel thing was settled and granted with the default licences after ROS 4.17 (or something). So, where is this coming from?

If a 30 Mhz channels support is still in a test phase, ... Well, what would be the better way to test it than to release it for the testing. Also, a change logs should be having a note on this being introduced. Don't you think so? Yet, there's nothing there ...
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Nov 06, 2012 10:21 am

denis, yes you are correct about this:
I thought that superchannel thing was settled and granted with the default licences after ROS 4.17 (or something). So, where is this coming from?
But for this new Advanced Wireless Channels feature it is required to have superchannel license as it is not any more standard channel width and center frequencies. It is required so you will follow all the wireless regulations in your country by using this this new feature.
And that superchannel license is free, you just need to write to us to support@mikrotik.com fill the form, send it back and we will allow your account to upgrade your key to superchannel feature for free.

Yes, R52Hn is AR92xx and supports this new Wireless Advanced feature.

This feature was not added to the changelog as it is still in testing phase.
More info on that feature can be found here:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wi ... d_Channels
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Nov 06, 2012 10:23 am

To further clarify this: In earlier versions, special license was needed for non-standard frequencies. Not since v4.17. Now this license is only needed for custom channels. This license is free of charge, and only your signature is asked (once).
No answer to your question? How to write posts
 
denis
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 71
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:27 pm
Location: Serbia

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Nov 06, 2012 10:31 am

To further clarify this: In earlier versions, special license was needed for non-standard frequencies. Not since v4.17. Now this license is only needed for custom channels. This license is free of charge, and only your signature is asked (once).
Tnx for a prompt reply! Good enough for me.
So far I understand that onlu AR92XX is supported. Correct?

Regards!
Last edited by denis on Tue Nov 06, 2012 10:52 am, edited 1 time in total.
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3439
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Nov 06, 2012 10:35 am

To further clarify this: In earlier versions, special license was needed for non-standard frequencies. Not since v4.17. Now this license is only needed for custom channels. This license is free of charge, and only your signature is asked (once).
Tnx for a prompt! Good enough for me.
So far I understand that onlu AR92XX is supported. Correct?

Regards!
Yes, correct only AR92xx is suported for now.
 
denis
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 71
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:27 pm
Location: Serbia

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Tue Nov 06, 2012 10:43 am

This feature was not added to the changelog as it is still in testing phase.
More info on that feature can be found here:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wi ... d_Channels
Tnx Uldis!
I'm rather eager to test it. Hope it turns to be as good as it sound like.

Best regards to all!
 
dominiaz
just joined
Posts: 11
Joined: Sat Jan 08, 2011 7:17 am

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Fri Aug 16, 2013 12:06 pm

Does 30 mhz channels are already possible on AR93xx?

If it`s not maybe ETA?
 
Insider
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 200
Joined: Mon Jun 27, 2005 4:51 pm
Location: Czech
Contact:

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Fri Aug 16, 2013 12:12 pm

Anything new? Asking as well : )
Frequency microwave transvertors, design, development, manufacture
http://Pojitko.cz
 
shrek777
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 264
Joined: Wed Jan 21, 2009 9:44 am

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Sat Sep 07, 2013 12:08 am

Will AR93xx support 30 mhz channel?
 
User avatar
dallas
Long time Member
Long time Member
Posts: 547
Joined: Wed Dec 13, 2006 4:13 am
Location: Minnesota
Contact:

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Thu Jun 19, 2014 8:39 am

To further clarify this: In earlier versions, special license was needed for non-standard frequencies. Not since v4.17. Now this license is only needed for custom channels. This license is free of charge, and only your signature is asked (once).

So how do we sign out signature. Do we have to email support?
Cell# 507-383-8012
dallasweitzel @ gmail.com
Network and RF engineer
Traffic Engineer
Dallas Weitzel
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24608
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Thu Jun 19, 2014 12:03 pm

To further clarify this: In earlier versions, special license was needed for non-standard frequencies. Not since v4.17. Now this license is only needed for custom channels. This license is free of charge, and only your signature is asked (once).

So how do we sign out signature. Do we have to email support?
Yes
No answer to your question? How to write posts
 
User avatar
dallas
Long time Member
Long time Member
Posts: 547
Joined: Wed Dec 13, 2006 4:13 am
Location: Minnesota
Contact:

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Fri Jun 20, 2014 7:31 pm

Thanks for the quick reply. Waiting on my boss to sign it.

Dallas
Cell# 507-383-8012
dallasweitzel @ gmail.com
Network and RF engineer
Traffic Engineer
Dallas Weitzel
 
tonymobile
newbie
Posts: 37
Joined: Mon Jul 07, 2008 2:10 am

Re: 30MHz Basic issue on RB2011UAS ROS 6 RC1+

Sat Jan 30, 2016 10:32 pm

To further clarify this: In earlier versions, special license was needed for non-standard frequencies. Not since v4.17. Now this license is only needed for custom channels. This license is free of charge, and only your signature is asked (once).

So how do we sign out signature. Do we have to email support?
Yes
Hi Normis, I explain to me how I have to apply for a license for custom Channel width and Frequency?
I want to do some tests on a PtMP (BSU)

Regards,
Tony.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 36 guests