Community discussions

 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Omnitik problems

Mon Nov 05, 2012 11:57 am

What's your uptime on Omnitik?

I have very often watchdog reboot.
I noticed that the CPU use flash in /system profile is 100%.
I notice that sometime my other Omnitik cpu use 100% and watchdog reset it.
I notice alsow that winbox can't login to omnitik.
On one channel TX power fell down from -55 dbm to -88 dbm
Recently wirelesslan interface disappeared

Do you do you have also such problems?
 
brainy
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 149
Joined: Fri Sep 29, 2006 3:08 pm
Location: Unterschleissheim, Germany
Contact:

Re: Omnitik problems

Mon Nov 05, 2012 12:08 pm

This sounds like hardwareproblem. You should RMA it.
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: Omnitik problems

Mon Nov 05, 2012 1:08 pm

hardware problems? in 10 Omnitiks?
7 Omnitiks bought at different times?
3 Omnitiks I have changed to new one
All Omnitiks I have 10 pieces
 
Lakis
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 701
Joined: Wed Sep 23, 2009 7:52 pm

Re: Omnitik problems

Mon Nov 05, 2012 8:17 pm

What's your uptime on Omnitik?

I have very often watchdog reboot.
I noticed that the CPU use flash in /system profile is 100%.
I notice that sometime my other Omnitik cpu use 100% and watchdog reset it.
I notice alsow that winbox can't login to omnitik.
On one channel TX power fell down from -55 dbm to -88 dbm
Recently wirelesslan interface disappeared

Do you do you have also such problems?
hardware problems? in 10 Omnitiks? :)
u must be unlucky
Dude dont worry there must be something u doing wrong
I never had problem with Omnitik -OmniTIK U-5HnD
but if its OmniTIK UPA-5HnD with PoE output I dont know. (never tried)
I read somewhere on this forum that they have same problems like u describe but its all now fixed
just upgrade to last Mt ver. and last firmware

watchdog reboot- can be due long time CPU usage=100%
if CPU is 100% its almost impossible to log in with winbox
wireless-lan can dispirited if the board (himself) is preparing to reboot (watchdog reboot) but it take a lot of time due CPU usage=100%

upgrade to last ver. 5.21,send ur config.
and send supout.rif to suport@mikrotik.com
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: Omnitik problems

Mon Nov 12, 2012 12:56 pm

Another problem with Omnitik
This time without wlan interface :lol:
omnitik.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: Omnitik problems

Tue Nov 13, 2012 3:32 am

Omnitik has big problem with flash
CPU is usage 100% by flash process and after that is reboot by watchdog
that why Omnitik has a lot of reboot and hungup for a few seconds
Miktotik support do not want to admit to the problem.
I have a lot of screenshot and film on youtube with that problem
Recently I even try ROS 6.0rc3 but the problem occurs even more.
Omnitik hardware is completely unstable poorly designed and brooken.
 
User avatar
druytssa
just joined
Posts: 10
Joined: Mon May 24, 2010 5:47 pm

Omnitik problems

Sat Jan 19, 2013 7:31 pm

Hi have exactly the same flash and reset problem with my Omnitk. I have lots of angry customers and think of taking out the unit and putting in Ruckus. No solution from support so far.
 
User avatar
karina
Member
Member
Posts: 446
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:18 am
Location: Spain

Re: Omnitik problems

Tue May 07, 2013 1:03 pm

I have several Omnitiks that are randomly rebooting every 2 or 3 days Ros v5.24, simple AP bridges 4 or 5 clients. I see from posts that I am not alone. Has anybody found a fix for these yet. or are they simply not stable enough for a production enviroment. Can Mikrotik shed any light on this one
 
fresnel
newbie
Posts: 46
Joined: Sun May 23, 2010 6:02 am

Re: Omnitik problems

Fri Feb 14, 2014 5:40 am

I have just experience the exact same issue. The OmniTik reboots and comes back without a wlan1 interface! What can be done to fix this? I'm running 6.9. Is downgrading recommended?
-J
 
plisken
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 2409
Joined: Sun May 15, 2011 12:24 am
Location: Belgium
Contact:

Re: Omnitik problems

Fri Feb 14, 2014 9:17 am

Try install routeros 6.7 with netinstall and try again.
The omnitiks that I have (5) are stable and work excellent.
I use 27 volt PSU of meanwell.
The omnitiks were not stable with 12 volt power supplies
 
Petzl
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 207
Joined: Sun Jun 30, 2013 12:14 pm

Re: Omnitik problems

Mon Feb 17, 2014 1:47 am

We have 100 stable omnitiks in the field

only the one at my home has wireless that stops working.

If you have TX - RX problems , then you have to check the antenna connections, i had one with a short cirquit and one with a missing solder point ...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests