Community discussions

MUM Europe 2020
 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

too much noise between two 14 dbi antennas....

Mon Feb 13, 2006 6:55 pm

Hi again...

Im having a big trouble whit my new wireless node...
The thing is that i have two atheros based pci cards on a tritonII motherboard whit a 166 mhz CPU (Pentium) and a 400 mb hdd.
Each card is connected to a Trevor marshall of eight holes ( 180º ). Besides, the antennas have a separation of +/- 1.5 mts and each one its working on different channels.
When i make a survey from about 300 mts, netstumbler shows a lot of noise ( like -87 ), even not having any tree or building between the two points.

Here are some pics..

Image
Image
Image
Image
Image

Im using Mikrotik 2.9.6.. and please dont tell me "Why dont you upgrade to 2.9.12 ???"........
The answer is that right in this moment i dont have the money and i have to wait like two weeks to get the flash ide drive whit the license ( and it could be a little more considering that i live in Chile ). Besides, as you can see in the pics, i already have the box on the floor of my building and its very complicated to my to go upstairs each time i have a problem ( very complicated neighbors ).

I hope that you can help me.

Regards.
 
 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

Mon Feb 13, 2006 7:43 pm

Bah... damn hosting....

Sorry.... here are the pics...



Image

Image

Image

Image

Image
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Mon Feb 13, 2006 8:36 pm

Sorry, but still no pictures...

Best regards,
Christian Meis
Best regards,
Christian Meis
 
Borage
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 170
Joined: Sun Sep 26, 2004 10:19 pm

Mon Feb 13, 2006 8:38 pm

 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

Mon Feb 13, 2006 9:02 pm

Well, here are again...



Image

Image

Image

Image

Image
 
User avatar
djape
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Nov 06, 2004 7:54 pm
Location: Serbia

Mon Feb 13, 2006 9:10 pm

You should have at least 3 meters distance between these two antennas!!!

Frequencies are mixing and this is why you have noise...
I drink like a pirate and smoke like a hippie...
 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

Mon Feb 13, 2006 9:19 pm

but even working in diferent channels ??
I have one working in channel 1 and another in channel 11...
 
User avatar
djape
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Nov 06, 2004 7:54 pm
Location: Serbia

Mon Feb 13, 2006 9:24 pm

Even then!
I have same antennas, they work on horizontal polarisation and one is on channel 1 and another on channel 11, but these kind of antennas also give a hell of a signal behind its back.
First you should try is to set TX power to 21 on both antennas.
And if this doesn't help, then try separating antenas...

Try changing tx-power, I'm wainting to see what happened ;)

Cheers...
I drink like a pirate and smoke like a hippie...
 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

Mon Feb 13, 2006 10:16 pm

Ok, i hope that work... tonight i will probe it.

Do you think it could be some kind of trouble whit the PCI cards ??

There are two DWL-G510 Atheros based cards...

Mikrotik works fine whit them, but maybe they dont have enough strenght to feed those kind of antennas...

Best regards...
 
User avatar
djape
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Nov 06, 2004 7:54 pm
Location: Serbia

Mon Feb 13, 2006 10:22 pm

No!!!
You should even go lower with power, but 21 is ok for me...
Everybody here looks for power, I look for quality signal...
I drink like a pirate and smoke like a hippie...
 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

Mon Feb 13, 2006 10:34 pm

jajaja

Well, thats exactly what i want !

:lol:
 
User avatar
MrFloppy
newbie
Topic Author
Posts: 31
Joined: Wed Feb 08, 2006 3:32 pm
Location: Viña del Mar, CHILE

Tue Feb 14, 2006 3:12 pm

:D It works very well !

still have a little Noise but i will keep playing the tx-power until i can get an optimal distribution of dbm.

If the results dont satisface me, y will separate the antennas a little more...

Thanks djape.
 
User avatar
djape
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Nov 06, 2004 7:54 pm
Location: Serbia

Tue Feb 14, 2006 11:46 pm

Glad I could help :)

Cheers mate...
I drink like a pirate and smoke like a hippie...

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 13 guests