Community discussions

MUM Europe 2020
 
hulud
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sat Dec 31, 2005 2:29 pm

RB532 + RB564 + Six SR2 ????

Tue Feb 14, 2006 6:10 pm

RB532 + RB 564 + six sr2
Will it work at maximum power ?
Can someone say it for sure ?
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Tue Feb 14, 2006 6:48 pm

Six SR2's is absolutely above the maximum electrical power the RB500 can provide...

Search the forum for relevant threads - this has been discussed here and on http://forum.routerboard.com, too.

Best regards,
Christian Meis
Best regards,
Christian Meis
 
hulud
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Sat Dec 31, 2005 2:29 pm

Tue Feb 14, 2006 6:59 pm

48V power over ethernet won't help ?
 
wildbill442
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1050
Joined: Wed Dec 08, 2004 7:29 am
Location: Sacramento, CA

Tue Feb 14, 2006 7:05 pm

Nope, RB500 series will support a recommended maximum of two SR2/5 cards. It's the limitation of the miniPCI slots.
 
cibernet
Long time Member
Long time Member
Posts: 610
Joined: Fri Jan 28, 2005 7:22 pm
Location: Marcos Juárez, Córdoba, Argentina
Contact:

Tue Feb 14, 2006 10:49 pm

Nope, RB500 series will support a recommended maximum of two SR2/5 cards. It's the limitation of the miniPCI slots.
That´s right.. 2 cards MAXIMUN, using 48V and 30W powe supply....

Regards
José Ignacio Acosta
MikroTik Consultant IDAR0001
Mikronet

Movile: +54 9 3472-624722
Email/Msn: info[at]mikronet.com.ar
 
User avatar
bholler
Trainer
Trainer
Posts: 82
Joined: Wed Feb 09, 2005 10:22 pm
Location: Nigeria
Contact:

Sat Feb 18, 2006 4:31 pm

Please ciber, have u tried 2 SR2 on a RB500 before and did it ork perfectly.becuse this the main problem i have with a network design for a client of mine.
Mikrotik Certified Trainer Partner, MTCNA, MTCTCE, MTCWE, MTCRE. YIM: oseniabiola Skye: habholler1, Tel.+2348060319130, +2348182556717, Email: abiola@trisatcom.net
 
User avatar
djape
Member
Member
Posts: 469
Joined: Sat Nov 06, 2004 7:54 pm
Location: Serbia

Sat Feb 18, 2006 5:23 pm

4 cm9 cards work without problem!
2 SR2 cards are maximum for RB532!
I never tried two SR2 and two CM9 in RB532 so I can't give you any advice about that configuration.

Cheers...
I drink like a pirate and smoke like a hippie...
 
User avatar
bholler
Trainer
Trainer
Posts: 82
Joined: Wed Feb 09, 2005 10:22 pm
Location: Nigeria
Contact:

Sat Feb 18, 2006 5:38 pm

hello all,

i have a new client that already is already WISP using 2.4 GHZ platform with YDI radios with this he has ydi CPE radios in stock.... but he want my me to build a back backhaul link for him on 5ghz and later distribute again with 2.4 ghz. so i want to use rb530/2x sr2. with 2x 180 degree sectors or 4x 90 degres sectors with splitters.

my main concern is: how effective are 2 of SR2 cards on RB532 ?
how effective will it be to split one card into 2x 90 degress sectors
will 2x SR5 cards be effective too
Mikrotik Certified Trainer Partner, MTCNA, MTCTCE, MTCWE, MTCRE. YIM: oseniabiola Skye: habholler1, Tel.+2348060319130, +2348182556717, Email: abiola@trisatcom.net
 
cibernet
Long time Member
Long time Member
Posts: 610
Joined: Fri Jan 28, 2005 7:22 pm
Location: Marcos Juárez, Córdoba, Argentina
Contact:

Sat Feb 18, 2006 6:45 pm

Please ciber, have u tried 2 SR2 on a RB500 before and did it ork perfectly.becuse this the main problem i have with a network design for a client of mine.
I have tried 1 SR2 + 1SR5 on RB532, and its working fine


Regards
José Ignacio Acosta
MikroTik Consultant IDAR0001
Mikronet

Movile: +54 9 3472-624722
Email/Msn: info[at]mikronet.com.ar
 
kiwi-chris
newbie
Posts: 31
Joined: Fri Nov 04, 2005 1:14 am

Sun Feb 19, 2006 10:52 am

I have a few set up
532 + SR5 and CM9
532 + SR2 and SR2 (on low output) and CM9
532 + SR5 and SR2
512 + SR2 and SR2
512 + SR2 and prism 200mw

All seam to work ok, but the 5.8 links are taking a bit to get sorted 100%

Back when the SR2 first came out I tried 4 and a CM9 and killed it. I have learnt from my mistake. :oops:

Like everyone says 2 Max
 
User avatar
bholler
Trainer
Trainer
Posts: 82
Joined: Wed Feb 09, 2005 10:22 pm
Location: Nigeria
Contact:

Sun Feb 19, 2006 4:20 pm

hello sirs,

thanks for the responses, please what if i try to use 2x sr2 and 1 x cm9 to achieve 3 sectors at 120 degrees

has anyone tried it that way ?
Mikrotik Certified Trainer Partner, MTCNA, MTCTCE, MTCWE, MTCRE. YIM: oseniabiola Skye: habholler1, Tel.+2348060319130, +2348182556717, Email: abiola@trisatcom.net
 
cibernet
Long time Member
Long time Member
Posts: 610
Joined: Fri Jan 28, 2005 7:22 pm
Location: Marcos Juárez, Córdoba, Argentina
Contact:

Sun Feb 19, 2006 10:58 pm

hello sirs,

thanks for the responses, please what if i try to use 2x sr2 and 1 x cm9 to achieve 3 sectors at 120 degrees

has anyone tried it that way ?
I don´t recommend you that... only if you power down one of the SR....


Regards
José Ignacio Acosta
MikroTik Consultant IDAR0001
Mikronet

Movile: +54 9 3472-624722
Email/Msn: info[at]mikronet.com.ar

Who is online

Users browsing this forum: maurodx and 23 guests