Community discussions

 
49er
Member
Member
Topic Author
Posts: 401
Joined: Tue Sep 27, 2011 7:55 am

Sextant Bridge 2 networks

Mon Mar 04, 2013 12:59 pm

Hi,

I have 2 Sextants (L3 license).
I need to transparant bridge to buildings.
How can I do this?
It is for temp. use. Our SXT we use are going back for inspection and now I need a connection between these two buildings.
 
User avatar
cbrown
Trainer
Trainer
Posts: 1840
Joined: Thu Oct 14, 2010 8:57 pm
Contact:

Re: Sextant Bridge 2 networks

Mon Mar 04, 2013 2:55 pm

C.Brown

cbrown[at]ravenrocknetworks.com
MTCNA - MTCRE - MTCWE - MTCTCE
MTCSE - TRAINER-0179

Next Training
https://www.cbrown.co/2019/04/08/mtcna-june2019-wv/
 
49er
Member
Member
Topic Author
Posts: 401
Joined: Tue Sep 27, 2011 7:55 am

Re: Sextant Bridge 2 networks

Mon Mar 04, 2013 3:03 pm

Hi, thanks,
I found this document as well an try it but does not work. (sure I have done somthing wrong.
Step 3 and for is not totaly clear for me.
If I do this:
3. Create wds interface on AP and add the interface to the bridge in WinBox
I don's see the wds1 in the wireless tables.
 
User avatar
nickshore
Member
Member
Posts: 472
Joined: Thu Mar 03, 2005 4:14 pm
Location: Suffolk, UK.
Contact:

Re: Sextant Bridge 2 networks

Mon Mar 04, 2013 3:28 pm

To make a transparent wireless bridge do the following:

on one sextant set the mode to Bridge

on the other set the mode to station-bridge

on both ends add a bridge and put the eth and the wlan in the bridge

if you want to pick up an IP for management add a dhcp client to the bridge interface
or set a static IP on the bridge

Hope that helps

Nick.
Nick Shore MTCNA MTCWE MTCRE MTCINE MTCTCE
LinITX.com - MultiThread Consultants
Get your MikroTik RBs and Training: http://linitx.com/brand/mikrotik
Official UK MikroTik Distributor
IRC chan: #routerboard on irc.z.je (IPv4 and IPv6)
 
49er
Member
Member
Topic Author
Posts: 401
Joined: Tue Sep 27, 2011 7:55 am

Re: Sextant Bridge 2 networks

Mon Mar 04, 2013 9:36 pm

To make a transparent wireless bridge do the following:

on one sextant set the mode to Bridge

on the other set the mode to station-bridge

on both ends add a bridge and put the eth and the wlan in the bridge

if you want to pick up an IP for management add a dhcp client to the bridge interface
or set a static IP on the bridge

Hope that helps

Nick.
Thanks for your reply.
I have the link up and running now but only the speed is slow.
I have a max troughput from 2 MB/s till 2.5 MB/s
I changed frequence
I alligned the device.
What else can I do?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests