Community discussions

MikroTik App
 
davit2020
just joined
Topic Author
Posts: 3
Joined: Mon Apr 08, 2013 9:54 pm

SSL connection error in my RB 751G

Thu Apr 11, 2013 5:29 pm

after configuration of my RB 751g Hotspot I had the following on lunching a web browser to browse

SSL connection error
Unable to make a secure connection to the server. This may be a problem with the server,
or it may be requiring a client authentication certificate that you don't have.
Error 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): SSL protocol error.
 
Sigma721
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 109
Joined: Sat Nov 19, 2011 5:47 pm

Re: SSL connection error in my RB 751G

Sat Aug 03, 2013 7:29 pm

I have the same issue, only have a solution?
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: SSL connection error in my RB 751G

Sun Aug 04, 2013 1:36 pm

Do you have a SSL certificate installed in that router? If not, you should use "select certificate=none" in the hotspot setup.
 
Sigma721
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 109
Joined: Sat Nov 19, 2011 5:47 pm

Re: SSL connection error in my RB 751G

Sun Aug 04, 2013 3:12 pm

Hi

The hotspot was set up using the selection "SSL - None"(attached a screenshot).

If a user connects to the hotspot and is not redirected to the login page(which normally happens on smart phones and tablets), then the user usually types in Google(which is a SSL site) in their browser they get an SSL error instead of the hotspot login page.

Anyway around this?

Regards
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
SurferTim
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 4637
Joined: Mon Jan 07, 2008 10:31 pm
Location: Miramar Beach, Florida

Re: SSL connection error in my RB 751G

Sun Aug 04, 2013 3:17 pm

I have not found a way around that. The original request prior to login must be unsecured port 80.
 
chris84
newbie
Posts: 31
Joined: Tue Mar 27, 2007 12:05 pm
Location: Vienna
Contact:

Re: SSL connection error in my RB 751G

Wed Dec 11, 2013 10:38 am

Hi,

I ran into the same problem, did you solve it?

regards
 
Sigma721
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 109
Joined: Sat Nov 19, 2011 5:47 pm

Re: SSL connection error in my RB 751G

Wed Dec 11, 2013 5:48 pm

No unfortunately not, and it looks real bad to clients. I hope Mikrotik can fix this soon!
 
User avatar
TheWiFiGuy
Member
Member
Posts: 351
Joined: Thu Nov 24, 2011 7:26 pm
Location: UK

Re: SSL connection error in my RB 751G

Wed Dec 11, 2013 11:46 pm

set a static dns entry to force google to not be ssl - google non-ssl.
----------------------
Mikrotik Consultant.
MTCNA, MTWCE, MTCTCE, MTCRE, MTCINE
 
Sigma721
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 109
Joined: Sat Nov 19, 2011 5:47 pm

Re: SSL connection error in my RB 751G

Tue Apr 01, 2014 12:35 am

set a static dns entry to force google to not be ssl - google non-ssl.
Thanks for the tip, can you explain how to do this?

Who is online

Users browsing this forum: nimbo78, Paranlo and 49 guests