Community discussions

MUM Europe 2020
 
0ldman
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1446
Joined: Thu Jul 27, 2006 5:01 am

Upgraded backhaul, now runs slower

Wed Sep 18, 2013 7:12 pm

I've been upgrading the entire plant to 5.25 since it seems to work better for nearly everything.

I upgraded my first AP, RB600, from 3.30 to 5.25. I have a 2.4GHz AP, 900MHz AP, 5805MHz AP and 5825MHz backhaul all on this unit. I know it is over packed, I've adjusted the channel spacing and tx power so that I have near 100% CCQ on each interface. The 5805 AP only has one client right now, the 5825 backhaul is the only link running nstreme. I do have other 5GHz APs on the tower that have not been causing any issues with 3.30, running 10MHz at 5755 and 20MHz @ 5280.

After upgrading from 3.30 to 4.17 everything ran fine. Upgrade to 5.25 and the backhaul's tx is now fluctuating between 54mb all the way down to 6mb. I enable nv2 and it is 54mb 99% ccq, just like it was previously on nstreme. Nv2 seems to be interfering with my other links on the tower, otherwise I would just leave it as is.

My question is, first off, is there any way to get nstreme working in 5.25 like it was in 3.30 and if not, can I tune nv2 a bit so that it won't cause issues with the other links on the tower?
 
0ldman
Forum Guru
Forum Guru
Topic Author
Posts: 1446
Joined: Thu Jul 27, 2006 5:01 am

Re: Upgraded backhaul, now runs slower

Wed Sep 18, 2013 10:33 pm

I played with NV2 and got everything running quite smoothly. I changed the TDMA period size to 10ms for my backhauls and it works quite nicely, 98-99% CCQ constantly, almost never drops below 98%, even after I lowered the TX power an additional 4dBm on each PTP shot.

I'm impressed.
 
braidiano
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 85
Joined: Sat Dec 11, 2010 1:29 am

Re: Upgraded backhaul, now runs slower

Sat Sep 28, 2013 12:31 am

I played with NV2 and got everything running quite smoothly. I changed the TDMA period size to 10ms for my backhauls and it works quite nicely, 98-99% CCQ constantly, almost never drops below 98%, even after I lowered the TX power an additional 4dBm on each PTP shot.

I'm impressed.
How did you low the power? What mode do you use?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests