Community discussions

 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 757
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri Apr 03, 2015 4:31 am

hello,

i have 2 Sextants deployed 1.5 kms apart. they are running ROS 6.27 connected with NV2

somehow i just cannot achieve file copy speeds above 5MB/s from machine to machine. the througput in ROS is seen at 120/120 and does not climb above that.

even IPERF shows the Transfer speeds at 32.1MBytes and Bandwidth at 26.8 MBits/sec.

any help will be highly appreciated.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!
 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 757
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri Apr 03, 2015 4:34 am

my AP side wireless export
[admin@U-BRG] > interface wireless print advanced 
Flags: X - disabled, R - running 
 0  R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:6F:03:2B arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Atheros AR9300 radio-name="000C426F032B" mode=bridge 
      ssid="WAVE" area="" frequency-mode=manual-txpower country=no_country_set antenna-gain=0 frequency=5260 band=5ghz-a/n channel-width=20/40mhz-ht-above 
      scan-list=default wireless-protocol=nv2 rate-set=default supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps basic-rates-a/g=6Mbps 
      max-station-count=2007 distance=dynamic tx-power=17 tx-power-mode=all-rates-fixed noise-floor-threshold=default nv2-noise-floor-offset=default 
      periodic-calibration=default periodic-calibration-interval=60 dfs-mode=none wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-default-cost=100 wds-cost-range=50-150 
      wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0 
      default-client-tx-limit=0 proprietary-extensions=post-2.9.25 wmm-support=disabled hide-ssid=no security-profile=default disconnect-timeout=3s 
      on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both compression=no allow-sharedkey=no station-bridge-clone-mac=00:00:00:00:00:00 ht-ampdu-priorities=0 ht-guard-interval=any 
      ht-supported-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7,mcs-8,mcs-9,mcs-10,mcs-11,mcs-12,mcs-13,mcs-14,mcs-15,mcs-16,mcs-17,mcs-18,mcs-19,mcs-20,mcs-21,mcs-
                 22,mcs-23 
      ht-basic-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7 ht-txchains=0,1 ht-rxchains=0,1 ht-amsdu-limit=8192 ht-amsdu-threshold=8192 tdma-period-size=1 
      nv2-queue-count=2 nv2-qos=default nv2-cell-radius=10 nv2-security=enabled nv2-preshared-key="grandmaster" hw-retries=7 frame-lifetime=0 adaptive-noise-immunity=none 
      hw-fragmentation-threshold=disabled hw-protection-mode=none hw-protection-threshold=0 frequency-offset=0 rate-selection=advanced multicast-helper=default 
      multicast-buffering=enabled 
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
my Client side wireless export
[admin@U-CLNT] > interface wireless print advanced 
Flags: X - disabled, R - running 
 0  R name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:DF:E9:2A arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Atheros AR9300 radio-name="000C42DFE92A" mode=station-bridge 
      ssid="WAVE" area="" frequency-mode=manual-txpower country=no_country_set antenna-gain=0 frequency=5260 band=5ghz-a/n channel-width=20/40mhz-ht-above 
      scan-list=default wireless-protocol=nv2-nstreme-802.11 rate-set=default supported-rates-a/g=6Mbps,9Mbps,12Mbps,18Mbps,24Mbps,36Mbps,48Mbps,54Mbps 
      basic-rates-a/g=6Mbps max-station-count=2007 distance=dynamic tx-power=17 tx-power-mode=all-rates-fixed noise-floor-threshold=default nv2-noise-floor-offset=default 
      periodic-calibration=default periodic-calibration-interval=60 dfs-mode=none wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-default-cost=100 wds-cost-range=50-150 
      wds-ignore-ssid=no update-stats-interval=disabled bridge-mode=enabled default-authentication=yes default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0 
      default-client-tx-limit=0 proprietary-extensions=post-2.9.25 wmm-support=disabled hide-ssid=no security-profile=default disconnect-timeout=3s 
      on-fail-retry-time=100ms preamble-mode=both compression=no allow-sharedkey=no station-bridge-clone-mac=00:00:00:00:00:00 ht-ampdu-priorities=0 ht-guard-interval=any 
      ht-supported-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7,mcs-8,mcs-9,mcs-10,mcs-11,mcs-12,mcs-13,mcs-14,mcs-15,mcs-16,mcs-17,mcs-18,mcs-19,mcs-20,mcs-21,mcs-
                 22,mcs-23 
      ht-basic-mcs=mcs-0,mcs-1,mcs-2,mcs-3,mcs-4,mcs-5,mcs-6,mcs-7 ht-txchains=0,1 ht-rxchains=0,1 ht-amsdu-limit=8192 ht-amsdu-threshold=8192 tdma-period-size=2 
      nv2-queue-count=2 nv2-qos=default nv2-cell-radius=30 nv2-security=enabled nv2-preshared-key="grandmaster" hw-retries=7 frame-lifetime=0 adaptive-noise-immunity=none 
      hw-fragmentation-threshold=disabled hw-protection-mode=none hw-protection-threshold=0 frequency-offset=0 rate-selection=advanced multicast-helper=default 
      multicast-buffering=enabled 

by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!
 
CelticComms
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1766
Joined: Wed May 02, 2012 5:48 am

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri Apr 03, 2015 5:25 am

Clarification - are you suggesting it was better before 6.27?
Interlynx | Networking and Information Security Consultants & Trainers | Email: routerlynx@gmail.com
BGP | EIGRP | OSPF | MPLS | Firewall | VPN | IPsec | Multicast | QOS | IPv4/6 | STP | VLAN | PON | AE | M2M | and more!

 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 757
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri Apr 03, 2015 5:27 am

i am not sure.... but is NV2 not supposed to deliver atleast 100Mbps translating to roughly 10MB/s in real world?
by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!
 
Lakis
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 701
Joined: Wed Sep 23, 2009 7:52 pm

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri Apr 03, 2015 1:14 pm

Sometimes nv2 works good but most of the times bad :)
 
gmmarc
just joined
Posts: 1
Joined: Tue Feb 17, 2015 2:59 pm

NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri Apr 03, 2015 11:51 pm

Same problem in NV2 with 6.27 and 20mhz. I try multiple configs in 2 sides of the link and nothing (signal-68) and QOS in 10%.. Sxt with tunnel ovpn


Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
 
User avatar
saintofinternet
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 757
Joined: Thu Oct 15, 2009 3:52 am

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Wed Apr 08, 2015 7:02 am

i think i should revert back to NStreme... this cousin is better than the other. :D
by professionals, for professionals....
Don't forget to give KARMA!!!
 
User avatar
CyberTod
Long time Member
Long time Member
Posts: 511
Joined: Wed Jan 25, 2012 10:23 am

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Wed Apr 08, 2015 8:42 am

NV2 works good in v6.27, the same with all other versions. Maybe you have some other problem with the link.
I like nstreme too, basically because of the lower latency, but nv2 is more stable and nstreme seems abandoned.
 
User avatar
bclewl1ns
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 60
Joined: Sat Jul 06, 2013 7:38 am
Contact:

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Sun Apr 19, 2015 8:59 am

We are having the same problems with NV2 in 6.27. One thing we have found is that if every and i Do mean every interface along the path is not at 1 Gig full then speed will drop to lower then 10 Meg tcp however UDP still shows decent throughput.

In our case we had a customer we were trying to deliver 100 Meg to and the radio to radio BW was testing UDP at 100 Meg but when we tried TCP we got a 10/10 connection. The customer interface was at 100 meg. The second we turned it up to a 1 GIG connection. (in this case we put in a dumb GigE switch to handle the radio handoff) the speed went up to 70/70.

We tried changing queues and everything else prior to this.

However on NStream it did not matter what the port was negotiated at it just worked.
Brett

What is understood need not be discussed.
 
ejansson
Member
Member
Posts: 301
Joined: Fri Oct 21, 2005 4:09 pm
Location: Manitoba, Canada

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Mon Apr 20, 2015 4:17 am

Are you on a 10 mhz channel with wireless_fp? 20mhz channel seems to be fine but 10mhz is not good. I went back to the regular package and things improve a lot. I have been in contact with support, but they wanted to know if there was an issue in routed mode. I have not tested as it is not practical on my network.
 
cmanciu
newbie
Posts: 36
Joined: Sat Aug 23, 2014 4:18 pm

Re: NV2 speeds really bad with ver 6.27

Fri May 01, 2015 11:52 pm

I using width channel 10...as soon as I turned nv2 off....my net got faster

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 27 guests