Community discussions

 
CR24
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 56
Joined: Wed Dec 04, 2013 10:32 pm

Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Wed Jul 10, 2019 9:21 pm

I just upgraded my Dude server and a few devices to 6.44.5, all of the 6.44.5 devices are showing offline and all of my 6.43.16 devices are showing online. I downgraded one of the 6.44.5 devices to 6.43.16 and it now shows online.

Is there an issue with Dude or SNMP in 6.44.5?
 
sid5632
Member
Member
Posts: 352
Joined: Fri Feb 17, 2017 6:05 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Wed Jul 10, 2019 9:24 pm

Mine's working OK.
What Service or Services, specifically, are you using?
 
CR24
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 56
Joined: Wed Dec 04, 2013 10:32 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Wed Jul 10, 2019 9:28 pm

The SNMP "Router" probe.
 
sid5632
Member
Member
Posts: 352
Joined: Fri Feb 17, 2017 6:05 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Wed Jul 10, 2019 9:45 pm

That's not something I ever use, but I tried on one of my routers, and it comes up OK.
 
CR24
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 56
Joined: Wed Dec 04, 2013 10:32 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Wed Jul 10, 2019 9:48 pm

Yeah I've never had a problem with it until today. Just downgraded a second device back to 6.43.16 and it immediately came back up as online inside Dude. No configuration change.
 
CR24
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 56
Joined: Wed Dec 04, 2013 10:32 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Fri Jul 12, 2019 6:24 pm

Which SNMP version are you using? If Version 3, which Security option?
 
abernier
just joined
Posts: 19
Joined: Fri Jan 22, 2016 2:47 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Sun Jul 14, 2019 5:32 pm

Hi
I have configured snmp v3 authorize with 6.42.12 routeros. I updated the CPE to 6.44.5 and now from The Dude I can`t see snmp information of any CPE with 6.44.5 version, with 6.42.12 no problems.
If I change snmp to v1 or v2 in the CPE from The Dude I can see the oid tree from snmpwalk but from snmp tab of the CPE device, all fields blank.
Does anyone know how to fix it?

Thank you.
 
CR24
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 56
Joined: Wed Dec 04, 2013 10:32 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Mon Jul 15, 2019 1:32 am

Glad to know I am not the only one having the issue. I downgraded all of my devices back to 6.42.16 to resolve the problem until a new release comes out.
 
kraken
Trainer
Trainer
Posts: 2
Joined: Wed Dec 05, 2007 8:03 pm

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Tue Jul 30, 2019 3:55 am

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests