Community discussions

MikroTik App
 
StarLog
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sun Jul 30, 2006 9:33 pm

port 8291

Mon Sep 11, 2006 3:56 pm

I am getting a port blocked by our firewall when the Dude is running.

The dude is 111.244

09/11/06 08:56 http-proxy[711]: [192.168.111.244:2330 192.168.111.1:8291] Error while sending/receiving: Can't receive data from server (Connection timed out)

The port is 8291

Can someone tell me what this port is used for as it is unassigned in the inana tables.

BTW, the Dude is running smoothly, no errors except what I am seeing in the firewall logs.
 
chrisd13
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 68
Joined: Mon Feb 20, 2006 4:05 pm
Location: UK

Mon Sep 11, 2006 4:02 pm

I might be completely wrong but that is the winbox port.
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Mon Sep 11, 2006 5:26 pm

You might - but you are completely right ;-)

Best regards,
Christian Meis
 
StarLog
just joined
Topic Author
Posts: 16
Joined: Sun Jul 30, 2006 9:33 pm

Tue Sep 12, 2006 4:35 am

This is from the winbox description, it does not mention the port I referrenced.

The Winbox Console uses TCP port 3986 (not secure) or 3987 (secure; requires security package to be installed). Make sure you have access to it through the firewall.
 
cmit
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1552
Joined: Fri May 28, 2004 12:49 pm
Location: Germany

Tue Sep 12, 2006 9:24 am

That's the "old" WinBox ports (I think up to and including versions 2.8.x, would have to dig deeper in my mind ;-) ).

Best regards,
Christian Meis

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests