Community discussions

MikroTik App
 
jmay
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Tue Jun 23, 2009 8:26 pm

Airfiber bandwidth and the Dude

Wed Aug 30, 2017 6:27 pm

Has anyone gotten ubiquiti products to graph with the dude other than graphing from the port the ubnt plugs into? I'm rebuilding our dude server with version 6 and would love to graph these on the wireless link like I do with all other hardware.

Best I can tell the oid I want to use is this one, which looks close to real throughput, but if I forcefully choke the link down it doesnt drop at all.

iso.org.dod.internet.private.enterprises.ubnt.ubntMIB.ubntAirFIBER.airFiberStatistics.airFiberStatisticsEntry.txoctetsAll.1
 
User avatar
dgnevans
Member
Member
Posts: 463
Joined: Fri Mar 08, 2013 11:24 am
Location: Zimbabwe
Contact:

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Thu Aug 31, 2017 1:12 pm

I am using the dude and can view traffic either through the ethernet or through the sub interface of ubnt powerbeam 5 ac. works well. Using SNMP v2
 
jmay
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Tue Jun 23, 2009 8:26 pm

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Thu Aug 31, 2017 8:04 pm

Which MIB are you using? Maybe airfiber is different but I cant get this to work. I get the interface options of air, eth0, br, sit, lo, but non of them show more than a few k of traffic.
 
jmay
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Tue Jun 23, 2009 8:26 pm

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Thu Aug 31, 2017 8:08 pm

I just realized you said powerbeam. I can graph ubnt products as long as they are not airfibers. The airfiber line seems to be different.
 
kmok1
newbie
Posts: 43
Joined: Wed Nov 28, 2012 6:49 pm
Location: Windsor ON Canada
Contact:

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Fri Sep 01, 2017 10:25 pm

jmay,

The airfiber is a very different animal. I believe Ubnt bought this from Motorola many years ago.

I have a few pairs attached to some Mikrotik routers. There is nothing in the MIB that shows the airfiber's wireless link. Therefore I am stuck with showing the graph of the ethernet link between the airfiber and Mikroik router.
 
jmay
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Tue Jun 23, 2009 8:26 pm

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Sat Sep 02, 2017 4:54 pm

Well I'm glad its not just me then. It's not a huge deal as I graph from the switch it plugs into, but it would make the maps look cleaner if I could someday graph from the wireless side like my other links. But I can live with it.
 
User avatar
dgnevans
Member
Member
Posts: 463
Joined: Fri Mar 08, 2013 11:24 am
Location: Zimbabwe
Contact:

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Wed Sep 06, 2017 11:22 am

I was researching this further as I am about to install a UBNT airfibre 5 ghz. On their download website https://www.ubnt.com/download/airfiber/ ... rmware-v40 If you click on the firmware you are running for your airfibre there is an option to download the MIB. you should be able to place this in your DUDE MIB folder and the info should start coming through.
 
jmay
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Tue Jun 23, 2009 8:26 pm

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Wed Sep 06, 2017 4:27 pm

If u manage to make this work, please share.
 
User avatar
dgnevans
Member
Member
Posts: 463
Joined: Fri Mar 08, 2013 11:24 am
Location: Zimbabwe
Contact:

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Wed Sep 06, 2017 4:39 pm

I will be a couple of weeks. Have you tried to load MIB into the dude from the site.
 
jmay
Member
Member
Topic Author
Posts: 326
Joined: Tue Jun 23, 2009 8:26 pm

Re: Airfiber bandwidth and the Dude

Thu Sep 07, 2017 8:41 pm

Yes I have, but it doesnt seem to work.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests