Community discussions

MUM Europe 2020
 
firebat
Member
Member
Topic Author
Posts: 390
Joined: Mon Apr 11, 2005 8:38 am

Probe with custom field?

Sun Feb 25, 2007 11:24 am

I'm trying to creat a probe that uses an OID created with the use of the custom field of the element. I have a function call assoc that looks like this:

(oid(concatenate("1.3.6.1.4.1.5454.1.20.3.6.1.14.",device_property("CustomField3")),30,300,device_property("CustomField2")))

I tried to create a probe with type function using the above function. In the available field, I entered if(assoc()>0,1,-1) This didn't work. It reports up no matter if I check >0, =0, or <0. What do I enter in the probed Available, error, and value fields to get this to work?
 
firebat
Member
Member
Topic Author
Posts: 390
Joined: Mon Apr 11, 2005 8:38 am

Tue Mar 13, 2007 11:00 am

??
 
uldis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 3428
Joined: Mon May 31, 2004 2:55 pm

Tue Mar 13, 2007 12:57 pm

About function probe parameters:

If 'Available' returns true, then dude knows that there is such a service on
device.

If 'Error' returns true then dude knows that service is actually up.

'Available' is used when discovering to determine if there is such a
service. 'Error' is used to determine actual state.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests