Community discussions

 
alexnetwork
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:45 am

Probe latency network the dude 6.43.12

Fri Mar 22, 2019 9:15 pm

I am having a question or problem, I need to configure in my the dude some probes, among them alert for network latency, memory, cpu and others. I first started to configure the NETWORK LATENCY PROBE, using the information below, that I got on the internet.

[
Name: REDWARE_ALERT_Alert
Available: ping (device_property ("FirstAddress"))> = 0
Error: if (array_element (ping (device_property ("FirstAddress")), 0) <40, "", "Latency over 40ms")
Value: ping (device_property ("FirstAddress"))
Unit: ms
]

I use the dude 6.43.12.
And at the time of testing on the device I monitor, it does not work, it displays the message "not available"

Anyone have any idea what it might be?
 
alexnetwork
just joined
Topic Author
Posts: 19
Joined: Thu Jun 11, 2015 1:45 am

Re: Probe latency network the dude 6.43.12

Sat Mar 23, 2019 3:51 pm

I have done some tests, the device in question that does not work probe, is an external device, which is behind a mikrotik, in it use mikrotik as agent, for it the probe network latency works, more for the device that is behind it not. The dude server is in another location.

I think that's why it only works up to where the mikrotik concentrator is.

What do you think?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests