Community discussions

MikroTik App
 
miladta
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Jan 08, 2020 10:12 am

problem with dude

Wed Jan 08, 2020 10:25 am

i have routerboard 1100 with dude server
i route range for example: 192.168.13.0/24 to this routerboard

some ip in range have ping and up in dude router but some other aren't
when i reboot device all probe are ok and up and after a while some of them will be disconnected
this is interesting for me when ping is down , in service when use discover for find active services it find ssh for this ip is up
What could be the problem...!!!
Configuration is the same across all client routers
111111.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
miladta
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Jan 08, 2020 10:12 am

Re: problem with dude  [SOLVED]

Sat Jan 11, 2020 10:02 am

it's amazing. i solved the problem with increase interval time up to 60 second... !!!!
 
User avatar
macsrwe
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 969
Joined: Mon Apr 02, 2007 5:43 am
Location: Arizona, USA
Contact:

Re: problem with dude

Sat Jan 11, 2020 9:03 pm

Check CPU usage of unit running Dude. You didn’t say how many devices you were monitoring. I found hEX getting way behind spending almost all its time in encryption package when monitoring ~250 devices with (default) “secure mode” on. Removed secure mode and Dude came back to life.
 
miladta
just joined
Topic Author
Posts: 4
Joined: Wed Jan 08, 2020 10:12 am

Re: problem with dude

Sun Jan 19, 2020 10:02 am

Check CPU usage of unit running Dude. You didn’t say how many devices you were monitoring. I found hEX getting way behind spending almost all its time in encryption package when monitoring ~250 devices with (default) “secure mode” on. Removed secure mode and Dude came back to life.

thats right, thank you

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests