Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
leoktv
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 141
Joined: Thu Dec 01, 2005 1:39 pm
Location: sweden
Contact:

SNMP on RouterOS

Wed Jun 27, 2007 11:54 am

Then i'm runing on a windows SNMP monitoring from works ok but then i'm runing from a RouterOS SNMP monotoring dont work but if ill do a snmpwalk from local it is vorking but not from server. this is on RouterOS 3.0beta9.

regards
 
winkelman
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 235
Joined: Wed Aug 16, 2006 5:00 pm
Location: Amsterdam, The Netherlands

Re: SNMP on RouterOS

Wed Jun 27, 2007 3:40 pm

Check the SNMP security settings of the problematic device. Is the Dude server allowed to SNMP probe that device?
 
User avatar
leoktv
Trainer
Trainer
Topic Author
Posts: 141
Joined: Thu Dec 01, 2005 1:39 pm
Location: sweden
Contact:

Re: SNMP on RouterOS

Wed Jun 27, 2007 3:55 pm

the setting of the probed device are in 0.0.0.0/0 so it should not be a problem
 
ricrc
just joined
Posts: 8
Joined: Sat Jun 30, 2007 2:19 pm

Re: SNMP on RouterOS

Tue Jul 03, 2007 12:58 am

I am having same problem, with a RouterOS 3.0beta9 not being able to read SNMP from network devices.
Only information i can read is RouterOS interfaces.
Same config,

2 Dude Servers, Same network.
1- RouterOS 3.0beta9
2- Windows Dude Server 3.06beta

(Same Windows 3.0beta6 Client)

Network map on Windows can read/display SNMP information from network Devices.
Network map on RouterOS can't read SNMP information from network devices.

Hi, RRC
 
ManyX
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 111
Joined: Sat Jan 07, 2006 12:48 pm
Location: PolanD

Re: SNMP on RouterOS

Thu Oct 18, 2007 10:15 pm

I have the same problem. When I start Dude server on windows I can get SNMP messages from my four routers, but when I start Dude on RB500 I get only interface TX,RX messages.
I used: RouterOS 3.0rc6 and Dude 3.0beta6

Can any one help.
 
lepiaf
just joined
Posts: 8
Joined: Wed May 31, 2006 1:45 am

Re: SNMP on RouterOS

Sun Oct 21, 2007 3:42 pm

same here, dude on x86 ROS 3.0rc6 is unable to read any SNMP info. Ordinary dude app is reading it without problem.

LePiaf

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests