Community discussions

MikroTik App
 
GeoffScrimgeour
just joined
Topic Author
Posts: 8
Joined: Sun Jul 15, 2018 4:33 am

Dude Dbase corruption?

Mon Nov 23, 2020 2:17 am

Hi,
I am getting an error when I start Dude (6.47)
/dude print
enabled: yes
Data-directory: dude
status: data dir not ready

More info... upon investigation
Mem use is 128.2 MiB of 128.3 MiB 0% free.
Biggest file is dude/dude.db 145.2 MiB
This file has suddenly grown in size recently.
Normally about 90 MiB

Any suggestion as to where to go from here?

Geoff
 
skullzaflare
newbie
Posts: 30
Joined: Tue Apr 12, 2016 12:01 am

Re: Dude Dbase corruption?

Tue Nov 24, 2020 6:47 am

First thing i would try is move the DB to a usb drive, point DUDE server settings to it, and see if it will enable. If it does, then you have data that is adding up.
 
User avatar
Masyanich
newbie
Posts: 49
Joined: Mon Jan 21, 2013 8:19 am
Location: Russian province
Contact:

Re: Dude Dbase corruption?

Sun Nov 29, 2020 6:06 pm

just do
dude set enabled=no
dude vacuum-db

than
dude set enabled=yes
hope it helps

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests