Community discussions

MikroTik App
 
szeffancs
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Sep 11, 2018 8:32 am

Sending SNMP trap to run Script

Mon Dec 07, 2020 11:56 am

Hy.
Could anybody help to how can i make a tool on my Dude server to run a script on a connected router. I try this by I don't know why it's not working.

snmpset -c public -v 1 [Device.FirstAddress] 1.3.6.1.4.1.14988.1.1.8.1.1.2.1 s 1
 
User avatar
geoffsmith31
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 155
Joined: Fri Nov 05, 2010 6:08 am
Location: Toowoomba, Australia

Re: Sending SNMP trap to run Script

Thu Jan 07, 2021 7:30 am

I admittedly do not know anything about your setup, but looking at that command, it appears that you are trying to do an SNMP SET using the community string "public". By default "public" is a READ ONLY community on every device I've had anything to do with, so that could be the cause of it not working. Try using a community string that has WRITE permission on the target device.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests