Community discussions

MikroTik App
 
CGirardy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 78
Joined: Tue Sep 25, 2007 1:09 pm
Location: Grasse / Alpes-Maritimes / France

SOLVED : Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Tue Aug 26, 2008 1:53 pm

Hi,
I'm looking for a Wake-On-Lan tool that can work with TheDude.
I'm using Wolcmd but it doesn't accept a MAC address with : in it (only xxxxxxxxxxxx and not xx:xx:xx:xx:xx:xx)
I've tried mc-wol but it doesn't work for me

Does anyone know a good command line tool that can work please or a way to remove the : in the mac address before passing it to Wolcmd ?
Thanks
Last edited by CGirardy on Wed Aug 27, 2008 1:36 pm, edited 1 time in total.
PLEASE... Release source code to the community and start developing The Dude again....
PLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEAAAAAAAAAASSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE (big cry for help :))
 
brakimienia
just joined
Posts: 4
Joined: Tue Jan 24, 2006 10:39 pm
Location: Poland || UK

Re: Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Wed Aug 27, 2008 12:46 pm

I'm using Wolcmd but it doesn't accept a MAC address with : in it (only xxxxxxxxxxxx and not xx:xx:xx:xx:xx:xx)
Does anyone know a good command line tool that can work please or a way to remove the : in the mac address before passing it to Wolcmd ?
Thanks
Try running wolcmd via batch file (i.e. wol.bat) with code below
@echo off

set MAC=%1
set MAC=%MAC::=%

wolcmd %MAC% %2 %3 %4
Regards
 
CGirardy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 78
Joined: Tue Sep 25, 2007 1:09 pm
Location: Grasse / Alpes-Maritimes / France

Re: Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Wed Aug 27, 2008 1:14 pm

Thanks a lot,
Works well if I type it in a DOS box but doesn't work from TheDude.
Here's the command line I have created :
C:\Softs\wol\wol.bat [Device.FirstMacAddress] [Device.FirstAddress] 255.255.248.0

But it doesn't seem to work when started from TheDude.
Any idea ?
Thanks

EDIT : Found the problem :
It doesn't accept the [Device.FirstMacAddress] variable
Using the [Device.MacAddressesColumn] variable works.... :D :D :) :D :lol: 8)
That's really great.
Thanks a lot for your help
Last edited by CGirardy on Wed Aug 27, 2008 1:31 pm, edited 1 time in total.
PLEASE... Release source code to the community and start developing The Dude again....
PLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEAAAAAAAAAASSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE (big cry for help :))
 
brakimienia
just joined
Posts: 4
Joined: Tue Jan 24, 2006 10:39 pm
Location: Poland || UK

Re: Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Wed Aug 27, 2008 1:21 pm

Thanks a lot,
Works well if I type it in a DOS box but doesn't work from TheDude.
Here's the command line I have created :
C:\Softs\wol\wol.bat [Device.FirstMacAddress] [Device.FirstAddress] 255.255.248.0

But it doesn't seem to work when started from TheDude.
Any idea ?
Thanks
Are you using full path to the wolcmd program in .bat file?
 
CGirardy
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Topic Author
Posts: 78
Joined: Tue Sep 25, 2007 1:09 pm
Location: Grasse / Alpes-Maritimes / France

Re: Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Wed Aug 27, 2008 1:33 pm

Are you using full path to the wolcmd program in .bat file?
I have also added the full path to the wolcmd program in the batch but it's the [Device.MacAddressesColumn] variable that did the trick :)
Thanks for your help
PLEASE... Release source code to the community and start developing The Dude again....
PLLLLLLLLLLLEEEEEEEEEAAAAAAAAAASSSSSSSSSEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE (big cry for help :))
 
marushka
just joined
Posts: 24
Joined: Thu Apr 23, 2009 1:26 pm

Re: SOLVED : Looking for a tool to use Wake-On-Lan...

Thu Sep 03, 2009 1:27 pm

I don't excatly understand that wol.bat file, can you please give an example. I'd like to ping address 10.2.100.2 for example, mac od the interface I'd like to ping is: 00:0C:42:14:1B:0F.
I'm not sure about the sintax, can you please show me the command.

Thank you!;)
If you can't convince them, confuse them!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests