Community discussions

MikroTik App
 
conjurer
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 110
Joined: Mon Jul 21, 2008 9:46 pm

Little help with trango please

Tue Sep 09, 2008 8:22 pm

I have trango M5830S. It is the multipoint wireless device. It has snmp, but dude doesn't show any interfaces, or anything, i can just make snmp walk and then see some stuff. It has different concept or something, i don't care.
Each subscriber (station) unit has its own id. I cant get any snmp info from those susbscribers.
I put them on map, and dude can ping them, so i can see if they are ok. But i want more.
Thing i want to do:
Create a link beetween ap unit and susbscriber, ant add speed and registration info on it.
In snmp it is iso.org.dod.internet.private.enterprises.trango.tbw.m5830sap.su.suInfoTable.suInfoEntry.suRSSIFromSU.1
Last symbol "1" is the susbcriber id.
Then i want to put susbscriber id a custom field.
Can i get thet custom field, when links device is AP unit, not the susbcriber? Something like external variable?
If i can, then how do i make something like this:
iso.org.dod.internet.private.enterprises.trango.tbw.m5830sap.su.suInfoTable.suInfoEntry.suRSSIFromSU.external device custom field?
This could simplify adding trango units to map.

Sorry for such complicated problem.
 
conjurer
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 110
Joined: Mon Jul 21, 2008 9:46 pm

Re: Little help with trango please

Sun Sep 14, 2008 12:57 pm

To simplify question, can dude show some info that one device has on any other device?
 
lebowski
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1616
Joined: Wed Aug 27, 2008 5:17 pm

Re: Little help with trango please

Mon Sep 15, 2008 7:12 am

SNMP is probably not setup on the clients?

In XP I don't think the SNMP service is running by default. Anyhow I am running XP home and I could not find SNMP service and I couldn't find a way to add it from the windows add remove programs, windows components.

I believe XP Pro has it but I am not sure, anyhow once you add it you will want to fix it to be something other than public for read and don't even add a full read write.

Then you should be able to SNMP walk the clients. I have no idea where you would find the correct OID though.

Another solution is to find the OID on the trango that shows connected users and signal strengths. I believe there are threads here for showing things like that. Look at the probes thread also. Set it up as a probe and you could possibly have a graph of the clients on the ap with signal strength in the graph.

GL
Dude!
 
conjurer
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 110
Joined: Mon Jul 21, 2008 9:46 pm

Re: Little help with trango please

Mon Sep 15, 2008 4:44 pm

Yes, there is no snmp on clients, and it cant be, clients are trango devices.
Lets say, ap device: 192.168.10.100 has snmp, and info about device 192.168.10.101. Device 101 has no snmp. When i put 101 on map, i see only his name on device label. I want to see info from device 100 on its label.
If i put [oid("1.3.6.1.4.1.5454.1.20.3.6.1.25.5")] on its label, it tries to get info from itself.
I want to make something like[device:192.168.10.100.oid("1.3.6.1.4.1.5454.1.20.3.6.1.25.5")]. Is it anyhow possible?
 
lebowski
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1616
Joined: Wed Aug 27, 2008 5:17 pm

Re: Little help with trango please

Tue Sep 16, 2008 2:27 am

Not that I know of... Although I am not an expert. If the information about 101 is on device 100 you could create a 2nd device 100 and create a custom ping service that pings device 101 but attach it to your 2nd device 100... That way you would only ping device 101 but the oid would automatically come from 100.

In other words do you want to do more than ping device 101?
 
conjurer
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 110
Joined: Mon Jul 21, 2008 9:46 pm

Re: Little help with trango please

Tue Sep 16, 2008 4:28 pm

Yeah, thay may work. Never though of that. But then a tool->web opens icncorrect link :(
 
lebowski
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1616
Joined: Wed Aug 27, 2008 5:17 pm

Re: Little help with trango please

Tue Sep 16, 2008 8:28 pm

Yeah it may be possible to build a tool that grabs the ip from your ping service... PAIN :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests