Community discussions

MikroTik App
 
techmonkey1
newbie
Topic Author
Posts: 44
Joined: Wed Sep 19, 2007 8:01 pm

PING time displayed in the device label?

Mon Feb 15, 2010 10:51 pm

I would like to display the PING time in the label. How can this be done? Even better would be to have a 5 minute average of the PING time displayed.
 
lebowski
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1618
Joined: Wed Aug 27, 2008 5:17 pm

Re: PING time displayed in the device label?

Tue Feb 16, 2010 5:33 pm

Put this on appearance... not exactly what you are looking for...
[ping(Device_property("FirstAddress")]


Although not what your looking for as well but a probe that will complain if latency goes above 200.
Create a new function...
Available: ping(device_property("FirstAddress")) >= 0
Error: if(array_element(ping(device_property("FirstAddress")), 0) < 200, "", "RTT > 200ms")
Value: ping(device_property("FirstAddress"))
 
heavyd
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 85
Joined: Wed Aug 08, 2007 12:32 pm

Re: PING time displayed in the device label?

Wed Sep 29, 2010 2:01 pm

Hi lebowski

I cant get the the label to work , i am using dude 3.6 .

any suggestions ?
 
lebowski
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1618
Joined: Wed Aug 27, 2008 5:17 pm

Re: PING time displayed in the device label?

Wed Sep 29, 2010 7:28 pm

DOH, i could swear that worked... here is the fixed ping notice the correct lower case device_property and the extra brackets.

[ping(device_property("FirstAddress"))]
 
heavyd
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 85
Joined: Wed Aug 08, 2007 12:32 pm

Re: PING time displayed in the device label?

Thu Sep 30, 2010 8:45 am

thank you

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests