Community discussions

MikroTik App
 
leon84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 186
Joined: Wed Dec 02, 2009 12:15 pm

the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 1:34 pm

Hi to all,
when I add a new device and active ping service I receive a "local problem".
If I click with mouse right button on device -> tools -> ping, the ping fails if in the field "From" is selected server while the ping is ok if the field "From" contains "local".

Why ?
 
chrisd13
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 68
Joined: Mon Feb 20, 2006 4:05 pm
Location: UK

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 1:49 pm

It sounds like to me that there is a problem with communication for ICMP packets from your Dude server to the device. Do you have any firewalls inbetween your Dude server and the device? Is the device on another network to your Dude server?
 
leon84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 186
Joined: Wed Dec 02, 2009 12:15 pm

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 1:59 pm

But I have the server dude on the same machine where the manual ping with command line run correctly...
It sounds like to me that there is a problem with communication for ICMP packets from your Dude server to the device. Do you have any firewalls inbetween your Dude server and the device? Is the device on another network to your Dude server?
 
chrisd13
Frequent Visitor
Frequent Visitor
Posts: 68
Joined: Mon Feb 20, 2006 4:05 pm
Location: UK

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 3:03 pm

Oh, that is strange then.. I have tested the same setup and I get responses from local and server running the Dude client on the Dude server. Have you checked your local nic configurations on the Dude server? What OS are you running the Dude server on?
 
leon84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 186
Joined: Wed Dec 02, 2009 12:15 pm

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 3:11 pm

I'm using Windows 7 x64...
In which way I can check nic configuration through the dude server?
Oh, that is strange then.. I have tested the same setup and I get responses from local and server running the Dude client on the Dude server. Have you checked your local nic configurations on the Dude server? What OS are you running the Dude server on?
 
User avatar
gsandul
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Mon Oct 19, 2009 1:42 pm

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 4:12 pm

First try to run The Dude Server as Windows Administrator. This is discussed many times in this forum.
 
leon84
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 186
Joined: Wed Dec 02, 2009 12:15 pm

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 4:26 pm

I always launched the Dude Server as Windows Aministrator...
First try to run The Dude Server as Windows Administrator. This is discussed many times in this forum.
 
User avatar
gsandul
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 154
Joined: Mon Oct 19, 2009 1:42 pm

Re: the dude ping problem

Fri Oct 22, 2010 4:42 pm

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests