Community discussions

 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 12:47 pm

Hello to all, my question is: i can install the dude on rb951 with 128 of ram?
 
User avatar
nawshad
Trainer
Trainer
Posts: 106
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:19 pm
Location: Dhaka Bangladesh
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 1:03 pm

yes, you can install dude on router os
Last edited by nawshad on Sat Sep 28, 2013 1:11 pm, edited 1 time in total.
Nawshad Ahmed
MikroTik Certified Trainer & Consultant
MTCINE,MTCRE,MTCNA,MTCTCE,MTCWE,MTCUME
Cell:+17812610808
Massachusetts, U.S.A
Skype:ahmednawshad
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 1:05 pm

yes, you can install dude on 951.
where i can download it?
 
User avatar
nawshad
Trainer
Trainer
Posts: 106
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:19 pm
Location: Dhaka Bangladesh
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 1:14 pm

it is better if you run dude server on windows.
Nawshad Ahmed
MikroTik Certified Trainer & Consultant
MTCINE,MTCRE,MTCNA,MTCTCE,MTCWE,MTCUME
Cell:+17812610808
Massachusetts, U.S.A
Skype:ahmednawshad
 
User avatar
nawshad
Trainer
Trainer
Posts: 106
Joined: Wed Jul 23, 2008 2:19 pm
Location: Dhaka Bangladesh
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 1:15 pm

i didn't find dude server for 900 series
Nawshad Ahmed
MikroTik Certified Trainer & Consultant
MTCINE,MTCRE,MTCNA,MTCTCE,MTCWE,MTCUME
Cell:+17812610808
Massachusetts, U.S.A
Skype:ahmednawshad
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 1:26 pm

there isn't the versione for this rb :(
 
User avatar
ohara
Member
Member
Posts: 371
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:30 pm
Location: Warsaw

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 8:10 pm

there isn't the versione for this rb :(
You can install the MIPS-BE version on each MIPS-BE routerboard:

http://download.mikrotik.com/dude/4.0be ... mipsbe.npk
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 8:16 pm

there isn't the versione for this rb :(
You can install the MIPS-BE version on each MIPS-BE routerboard:

http://download.mikrotik.com/dude/4.0be ... mipsbe.npk

i try it thnks ;)
 
User avatar
ohara
Member
Member
Posts: 371
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:30 pm
Location: Warsaw

Re: I can install dude on 951?

Sat Sep 28, 2013 9:01 pm

trottolino1970,

you're welcome. assuming that you have a usb port in your router, you can use a usb pendrive to store dude settings (SYSTEM>STORES)

let us know how it works out for you.
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sun Sep 29, 2013 8:20 am

trottolino1970,

you're welcome. assuming that you have a usb port in your router, you can use a usb pendrive to store dude settings (SYSTEM>STORES)

let us know how it works out for you.

wonderfull idea, i try in the next day
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Tue Oct 01, 2013 12:18 pm

ok, i instal it but how i can configure?
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Fri Oct 04, 2013 12:37 pm

hello to all.
i install it but my rb go reboot every time :(
 
User avatar
ohara
Member
Member
Posts: 371
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:30 pm
Location: Warsaw

Re: I can install dude on 951?

Sat Oct 05, 2013 1:09 am

Hi, you're probably need to send it back to the distributor. The routerboad and Dude work fine as long as you don't reboot it. After reboot it goes into a infinite restart loop. Unfortunately I have experienced the same with a 951G last week and 6.15rc. I have flagged this post as a bug report to MT Tech Support.
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: I can install dude on 951?

Sat Oct 05, 2013 1:20 am

Hi, you're probably need to send it back to the distributor. The routerboad and Dude work fine as long as you don't reboot it. After reboot it goes into a infinite restart loop. Unfortunately I have experienced the same with a 951G last week and 6.15rc. I have flagged this post as a bug report to MT Tech Support.

yes i know that dude and mk work fine but as you experience no in 951, loop reboot.
thanks for the reply and have you a beautiful day ;)
 
User avatar
ohara
Member
Member
Posts: 371
Joined: Mon Jun 13, 2011 11:30 pm
Location: Warsaw

Re: I can install dude on 951?

Sat Oct 05, 2013 1:23 am

Ok, I'll call it a beatiful day once the RB will be replaced. By the way which ROS version did you use on your 951?
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Re: R: I can install dude on 951?

Sat Oct 05, 2013 1:46 am

Ok, I'll call it a beatiful day once the RB will be replaced. By the way which ROS version did you use on your 951?
6.4

Inviato dal mio GT-I8190N con Tapatalk 2
 
Modarresi1984
just joined
Posts: 1
Joined: Sun May 01, 2016 11:32 am

Re: I can install dude on 951?

Sun May 01, 2016 12:26 pm

Hi to all
we are in 2016 , and my rb951 version now is 6.35.

pleas help me to now, which version must download from download page.
 
trottolino1970
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 192
Joined: Thu May 17, 2007 4:25 pm
Contact:

Sun May 01, 2016 12:51 pm

You cannot install the dude on it

Inviato dal mio SM-G361F utilizzando Tapatalk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests