Community discussions

MikroTik App
 
kadhim09
newbie
Topic Author
Posts: 43
Joined: Sat Oct 29, 2016 10:11 am
Location: iraq/samawa

disable reset button

Wed Nov 02, 2016 10:56 am

hi
I need a Script or a way to disable the rest button on (RB 912) .
so that i can not rest it from the button
 
andriys
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1395
Joined: Thu Nov 24, 2011 1:59 pm
Location: Kharkiv, Ukraine

Re: disable reset button

Wed Nov 02, 2016 11:05 am

Protected RouterBOOT is the highest reset protection level possible. It is not possible to disabling the reset button completely.
 
kadhim09
newbie
Topic Author
Posts: 43
Joined: Sat Oct 29, 2016 10:11 am
Location: iraq/samawa

Re: disable reset button

Wed Nov 02, 2016 3:31 pm

and what that Code do
/system routerboard settings set enable-jumper-reset=no
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24865
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: disable reset button

Wed Nov 02, 2016 3:34 pm

and what that Code do
/system routerboard settings set enable-jumper-reset=no
this only affects devices with an onboard reset jumper hole. does not affect button.
protected RouterBOARD basically does what you need, see above post.
No answer to your question? How to write posts
 
kadhim09
newbie
Topic Author
Posts: 43
Joined: Sat Oct 29, 2016 10:11 am
Location: iraq/samawa

Re: disable reset button

Wed Nov 02, 2016 3:44 pm

so what i do to disable it
and how to set the Protected bootloader
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24865
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: disable reset button

Wed Nov 02, 2016 3:46 pm

so what i do to disable it
and how to set the Protected bootloader
There is a link to the manual right here in this topic
No answer to your question? How to write posts
 
ivanfm
newbie
Posts: 48
Joined: Sun May 20, 2012 5:07 pm

Re: disable reset button

Sun Mar 04, 2018 2:03 pm

Is there a way to just disable the backup when doing reset by button ?

The reset can be made, we just don't want the previous configuration to be preserved in any place.
This will be safer for vpn passwords and other private data.
 
nEON
just joined
Posts: 3
Joined: Wed Aug 01, 2018 10:09 am

Re: disable reset button

Fri Apr 16, 2021 3:40 pm

Is there a way to just disable the backup when doing reset by button ?

The reset can be made, we just don't want the previous configuration to be preserved in any place.
This will be safer for vpn passwords and other private data.
Yes
/system reset-configuration skip-backup=yes
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3218
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: Capalbio, Tuscany, Italy

Re: disable reset button

Mon Apr 19, 2021 4:48 pm

Is there a way to just disable the backup when doing reset by button ?

The reset can be made, we just don't want the previous configuration to be preserved in any place.
This will be safer for vpn passwords and other private data.
Yes
/system reset-configuration skip-backup=yes
==> "when doing reset by button ?"
I'm Italian, not English. Sorry for my imperfect grammar.
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3218
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: Capalbio, Tuscany, Italy

Re: disable reset button

Mon Apr 19, 2021 4:49 pm

Is there a way to just disable the backup when doing reset by button ?

The reset can be made, we just don't want the previous configuration to be preserved in any place.
This will be safer for vpn passwords and other private data.
Reset by button do not do any backup. if any file is left on rb, there are previously present
Only neinstall clean all, any other "non-cli" methods for reset do not clean anything on internal routerboard folder.
I'm Italian, not English. Sorry for my imperfect grammar.
 
User avatar
rextended
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 3218
Joined: Tue Feb 25, 2014 12:49 pm
Location: Capalbio, Tuscany, Italy

Re: disable reset button

Mon Apr 19, 2021 4:56 pm

...This will be safer for vpn passwords and other private data...
If you not protect the rb with protected-routerboot,
anyone can access actual config using netinstall with "keep old config" set (all files inside are lost)
upgrading to, for example 6.47, to new password databas version and netinstall again for downgrading to, for example, 6.40 to non-existant-database.
this clean admin password and you can gain ful access and export any password as cleartext

also exist some tools to start routerboard on ethernet boot and it display all file contents on LAN, including system files, like is one shared folder.
I'm Italian, not English. Sorry for my imperfect grammar.

Who is online

Users browsing this forum: krzemo and 27 guests