Community discussions

 
delphi
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Thu Feb 27, 2014 7:36 pm

Crazy bug mess in routerOS wireless scripting

Tue Sep 11, 2018 11:44 am

The following code when attempt to assign the 5 Ghz A/N mode to 5 Ghz only A mode returns NO ERROR
After that in wireless section we can see that this mode was assigned to adapеer which unsupported it.
And this wlan going to be disabled
This bahavour is fully incorrect and must be return an error.
I use next command to check: /interface wireless set [find name="wlan1"] band="5ghz-a/n" ht-rxchains=0,1 ht-txchains=0,1
Return no error to 5 Ghz A only adapter.
The catch on error also not working. The system didn't executed the on-error section.
The bandwidth also choosen incorrect and assigned it.
But antenna mode worked correct and save previous section
I use the 6.27 firmware with 411UAHR board.
 
User avatar
mrz
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 5934
Joined: Wed Feb 07, 2007 12:45 pm
Location: Latvia
Contact:

Re: Crazy bug mess in routerOS wireless scripting

Tue Sep 11, 2018 12:05 pm

Upgrade RouterOS, I cannot repeat any of your mentioned problems with latest ROS.
 
delphi
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Thu Feb 27, 2014 7:36 pm

Re: Crazy bug mess in routerOS wireless scripting

Tue Sep 11, 2018 12:09 pm

If i Do that then our supporting package of scripts going to be messed due to big amount of changes done by your company betwen 6.27 and latest firmware.
The lask of reverse compatibility is a big problem which cause to creating botnets and others problems
 
delphi
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Thu Feb 27, 2014 7:36 pm

Re: Crazy bug mess in routerOS wireless scripting

Tue Sep 11, 2018 12:44 pm

The problem reproduce in on only AP bridge mode for me
 
delphi
newbie
Topic Author
Posts: 29
Joined: Thu Feb 27, 2014 7:36 pm

Re: Crazy bug mess in routerOS wireless scripting

Tue Sep 11, 2018 1:02 pm

Upgrade RouterOS, I cannot repeat any of your mentioned problems with latest ROS.
So I upgraded the router to lastest one.
And error is still going here.
So thank you for incorrect support.
You are the most lazy mikrotik staff which I have seen. THANK YOU for waste of time.
 
User avatar
normis
MikroTik Support
MikroTik Support
Posts: 24199
Joined: Fri May 28, 2004 11:04 am
Location: Riga, Latvia

Re: Crazy bug mess in routerOS wireless scripting

Tue Sep 11, 2018 1:11 pm

Please post full command entry and output information, maybe you are doing something differently.
No answer to your question? How to write posts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests