Community discussions

 
eldoncito2019
newbie
Topic Author
Posts: 35
Joined: Fri Jun 14, 2019 1:07 pm

Script to releases memory

Fri Jun 21, 2019 5:57 pm

Friends, I want to make a script that releases the memory of my RB without needing to restart it, I hope you understand me and can help me. Thank you.!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1218
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: Magrathean

Re: Script to releases memory

Fri Jun 21, 2019 9:19 pm

If there is a command for it, it can be done. I have not seen any.
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router

MikroTik->Splunk
 
 
eldoncito2019
newbie
Topic Author
Posts: 35
Joined: Fri Jun 14, 2019 1:07 pm

Re: Script to releases memory

Fri Jun 21, 2019 11:00 pm

How would the jotne friend script be?
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1218
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: Magrathean

Re: Script to releases memory

Fri Jun 21, 2019 11:10 pm

Depends on the command.
I do not think there are such commands.

If your router leak memory, then there are some wrong. Config or try firmware upgrade.
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router

MikroTik->Splunk
 
 
r00t
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 155
Joined: Tue Nov 28, 2017 2:14 am

Re: Script to releases memory

Sat Jun 22, 2019 5:21 pm

There is no such command to magically free memory. If it's being used, it's probably needed for what router is doing.
Memory might be used by some interfaces or functions (conntrack), so it's possible that disabling interfaces or some functions may free some memory, but that will also break what is router currently doing...
Or it might be memory leak and in that case you should send supout.rif to support@mikrotik.com, just talking about it here on this forum does nothing, this is user forum not mikrotik support.
 
User avatar
CZFan
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1298
Joined: Sun Oct 09, 2016 8:25 pm
Location: South Africa, Randburg
Contact:

Re: Script to releases memory

Sat Jun 22, 2019 10:37 pm

Yes there is, "/system reboot" :-)

Maybe disable services that are not being used, i.e. Hotspot, routing, etc in System->Packages.
MTCNA, MTCTCE, MTCRE & MTCINE

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests