Community discussions

 
User avatar
krafg
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 259
Joined: Sun Jun 28, 2015 7:36 pm

Script to get RSRP and then do...

Sun Aug 11, 2019 8:32 am

Hi.

I tried to get RSRP value from LTE interface and then do somethings using "if" conditions.

I want to personalyze the numbers of leds (on/off) depending of the signal levels.

I know that you can enable this function using this:
/system leds
add interface=lte1 leds=led1,led2,led3,led4,led5 modem-signal-treshold=-91 type=modem-signal
But I want get something more personalized.

Regards.
Image
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1239
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: Magrathean

Re: Script to get RSRP and then do...

Sun Aug 11, 2019 10:47 am

I did some experiment on my hAP lite to represent Wifi signal strength.

Have a look here:
viewtopic.php?t=142132
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router

MikroTik->Splunk
 
 
User avatar
krafg
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 259
Joined: Sun Jun 28, 2015 7:36 pm

Re: Script to get RSRP and then do...

Mon Aug 12, 2019 2:31 am

It's a very very interesting code. The problem is that I can't "get" the value name "RSRP".

Regards.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image
 
User avatar
krafg
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 259
Joined: Sun Jun 28, 2015 7:36 pm

Re: Script to get RSRP and then do...

Mon Aug 12, 2019 2:44 am

I found this code that "captures the value" and sends to logs:
/interface lte info lte1 once do={
:log info "RSRP:= $"rsrp""}
The problem is that I not want flood the log of my device with the value of the signal strengh.

Regards.
Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests