Community discussions

MikroTik App
 
baddah
newbie
Topic Author
Posts: 27
Joined: Wed May 31, 2006 4:36 pm
Location: Cape Town,South Africa

Auto configure through Mac Telnet

Tue Jun 29, 2010 2:05 pm

Hi,

I'm trying to setup the following.

I use one routerboard as a 'configuration routerboard'. From here i will mac telnet to default (unconfigured) routeboard plugged into the network, and run a configuration script that will setup the new routerboard.

I'd like to do all of this automatically. Is ther any way to run a script from this configuration routerboard through Mac Telnet on the new routerboard,i.e no need to first mac telnet,enter username/password and then upload script.

I want to connect and run the script automatically using some command string, so that i can run it through our API to the configuration routerboard.

Any ideas/suggestions?

Thanks
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8397
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: Auto configure through Mac Telnet

Tue Jun 29, 2010 4:22 pm

Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
Percanta
newbie
Posts: 39
Joined: Tue Feb 24, 2009 1:00 am

Re: Auto configure through Mac Telnet

Wed Jun 30, 2010 3:42 pm

i've done flashfig so log shows flashfiged , i power off and power on the RB but the configuration is the same of before, i dont know what it is, ive tryed differente script diferente RB same results
any idea?
thx

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests