Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
iie
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:49 pm

restore from backup without y/N prompt - possible?

Mon Jan 09, 2012 2:19 am

Hi all,

Is it possible to run this script
/system backup load name="current.backup"
without y/N prompt?

Please advise.

Thank you.
 
User avatar
nest
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 820
Joined: Tue Feb 27, 2007 1:52 am
Location: UK
Contact:

Re: restore from backup without y/N prompt - possible?

Mon Jan 09, 2012 2:53 am

It would be better to perform this remotely from another computer via a SSH connection where some more intelligent script can send the command, wait for the Y/N and then reply with the Y for you. But from within a script? No. Not as far as I am aware.
Ron Touw - Mikrotik Certified Trainer
LinITX.com - MultiThread Consultants
Get your MikroTik RBs and Training: http://linitx.com/category/166
Largest Official UK MikroTik Distributor
 
User avatar
iie
just joined
Topic Author
Posts: 2
Joined: Tue Jan 06, 2009 11:49 pm

Re: restore from backup without y/N prompt - possible?

Mon Jan 09, 2012 8:14 am

It would be better to perform this remotely from another computer via a SSH connection where some more intelligent script can send the command, wait for the Y/N and then reply with the Y for you. But from within a script? No. Not as far as I am aware.
Thanks nest, but I need to run this on the router.
 
User avatar
nest
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 820
Joined: Tue Feb 27, 2007 1:52 am
Location: UK
Contact:

Re: restore from backup without y/N prompt - possible?

Mon Jan 09, 2012 6:26 pm

It seems, so would a lot of people. If you find a way to do this it looks very likely that you will be the first to have found it. Why not try exporting the config, then importing and rebooting. It will possibly achieve the same result?
Ron Touw - Mikrotik Certified Trainer
LinITX.com - MultiThread Consultants
Get your MikroTik RBs and Training: http://linitx.com/category/166
Largest Official UK MikroTik Distributor
 
remzalp
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Jul 27, 2015 8:42 pm

Re: restore from backup without y/N prompt - possible?

Mon Jul 27, 2015 8:46 pm

Unfortunately, the import of the configuration script does not restore everything. For example, I am trying to set the speed of only 10 megabits on one of the ports and run the script recovery. The rate has _not_changed_.
 
remzalp
just joined
Posts: 5
Joined: Mon Jul 27, 2015 8:42 pm

Re: restore from backup without y/N prompt - possible?

Mon Aug 03, 2015 8:03 am

Addon:
if shedule "/system backup load name=...." and DISCONNECT from mikrotik - this will automatically answer yes and reboots, when sheduled task is run.

Answer on topic question = YES

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests