Community discussions

 
senzatempo
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Feb 03, 2007 11:48 am
Location: rome

Remove Dynamic Invalid Address

Sun Dec 02, 2012 2:06 am

Hi ALL

I have 2 mikrotik x86 os5.21, but the problem remained unchanged from version 5.3, Configured as OVPN server for about 50 client

Often for unknown reasons, all VPN Go DOWN and connections leaving the addresses assigned to the server interfaces in the state DI ... I can not delete addresses from command line but only from winbox

any suggestion to delete addresses DI by script O solve the problem ...

I tried with
/ip address remove [/interface find name=<NAME_INT>]
but don't work no error but don't remove

thanks to all
await some suggestions
Senzatempo
 
User avatar
c0d3rSh3ll
Long time Member
Long time Member
Posts: 558
Joined: Mon Jul 25, 2011 9:42 pm
Location: [admin@Chile] >

Re: Remove Dynamic Invalid Address

Sun Dec 02, 2012 5:23 am

try this
/ip address remove [find interface=ether1 ]
nothing
 
psamsig
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 161
Joined: Sun Dec 06, 2009 1:36 pm
Location: Denmark

Re: Remove Dynamic Invalid Address

Sun Dec 02, 2012 10:38 am

If DI is your requirement, then this should work:
/ip address remove [find dynamic=yes invalid=yes]
 
senzatempo
just joined
Topic Author
Posts: 14
Joined: Sat Feb 03, 2007 11:48 am
Location: rome

Re: Remove Dynamic Invalid Address

Tue Dec 04, 2012 1:21 am

thanks psamsig works perfectly for my problem
/ip address remove [find dynamic=yes invalid=yes]
I'm sorry for not replying earlier, but I was expecting that the error presented for the test, I could not replicate it manually
 
User avatar
SiB
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 171
Joined: Sun Jan 06, 2013 11:19 pm
Location: Poland

Re: Remove Dynamic Invalid Address

Sat Nov 02, 2013 4:54 am

Hello,

I have the same problem with Dynamic Invalid interfaces but in L2TP with profile who have got a Limit 2/2Mbps.
ROS v5.21 on RB1100AHx2.

I see the bad entry what must be removed:
a) IP Addresses, DI interfaces:
/ip address remove [find dynamic=yes invalid=yes ];

b) IP Firewall Mangle
/ip firewall mangle remove [find dynamic=yes invalid=yes];

c) queue, but the entry are only Dynamic, not invalid!
/queue simple remove [find dynamic=yes invalid=no ];

By the c) I cannot run this as auto-script running every 5min bcs will be delete a queue for good rules too.
in logs I see: 03:42:04 l2tp,ppp,error could not add queue: already have such name (6)

I cannot update to v5.26 - this is productive and in remote DataCenter... or on v6 (this is not stable core futures for me).

I hope, this will be help for someone and on now current v5.26 exist fix on this problem, I hope.
/SiB

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests